Knockturn Ponies

Tilusten esittely

Hieman tallin historiasta

Knockturn Ponies on ajan saatossa nähnyt useammankin muuton ja uudistuksen ennen nykyistä olotilaa. Talli avattiin vuonna 2013 silloin lopettaneen Mulberry Poniesin jatkoksi, ja se tunnettiin nimellä Lowland Stud. Lowlandin hevostila oli pieni ja nuhruinen, Skotlannin ylämailta ostettu halpa ja vanha talli. Sentään maisemat olivat kauniit. Ponimäärä alkoi kuitenkin uhkaavasti kasvaa, joten omistajatar päätti suosiolla kerätä kaikki hilunsa kasaan ja muuttaa isommalle tilalle. No isompihan se olikin, nimittäin aivan järjetön kivilinna, josta oli remontoitu ylellinen talli. Tätä hauskuutta yli satapäisen ponilauman kanssa kesti noin kaksi vuotta, kunnes Indyä alkoivat taas maisemat puuduttaa. Tästäpä alkoikin sitten tallin isoin uudistus!

Aivan vuoden 2015 lopulla päätös sitten syntyi: Lowland Stud jääköön menneisyyteen, tallin uusi nimi tulee olemaan Knockturn Ponies. Samalla kun nimi vaihtui, karsittiin myös ponimäärää rankalla kädellä. Jäljelle jäivät vain brittiläiset ratsuponit. Saksalaiset, suomalaiset ja muunmaalaiset ponit jätettiin Lowlandin Saksan ja Sveitsin tiluksille, missä niistä huolehtivat Indyn serkut.

Nykytila

Nykyinen Knockturnin tila on kaikkea, mitä ihminen (ja poni) voisi toivoa: silmänkantamattomiin vehreää laidunta, kaunis, kirkasvetinen järvi aivan tallin vieressä, pitkiä, lähes autioita hiekkateitä, joita pitkin kulkee autoja ehkä kolme kertaa päivässä. Ei ahdistavia hevosvastaisia naapureita ja paljon omaa rauhaa. Knockturn sijaitsee siis nykyisin (yhä edelleen) Skotlannissa, lähellä Carnochia, aivan järven nimeltä Loch Beannacharain vieressä. Naapurissa asuvat kaksi hyvää ystävää ja yhteistyötallia: Ruen Roanoake Stud ja turjakkeen Charleroi RP:n Ison-Britannian osasto. Maisemia voit katsella näistä linkeistä: matkalla meiltä Roanoakeen, lampaita Carnochissa, tästä voi jatkaa oikealle meille päin tai vasemmalle kohti Charleroita, vieressä Meig-joen sivuhaara.

Itse tallin tontilta löytyy kaksi tallirakennusta, kuitupohjainen kenttä, maneesi, kaksi pihattoa ja monia tarhoja. Vanhempi talli on sekin melko uusi, 2000-luvun alussa rakennettu valkeaseinäinen ja tummakattoinen rakennus. Karsinoita löytyy yhteensä nelisenkymmentä, lisäksi vanhassa tallissa on muutama varsomiskarsina. Uudempi talli rakennettiin 2020, kun tilaa tarvittiin lisää. Uusi talli pitää sisällään kaksikymmentä karsinaa. Kuivikkeena käytetään vaaleaa hamppukuiviketta, joka ei pölise ja tuo mukavaa valoisuutta talliin. Karsinat ovat punaiseksi maalattua puulankkua. Sisällä tallissa asuvat kilpailevat ponit sekä jalostuskäyttöön siirtyneet, vanhemmat yksilöt. Nuoret asuvat omissa pihatoissaan ja kesäkaudella laitumilla, viettämässä mukavaa hevosenelämää laumassa.