♡ British Riding Ponies in Scotland ♡
Etusivu Esittely Oriit Tammat Kasvatus Muuta

† Alphons Nero

VIR MVA Ch   KRJ-I   KTK-II   Premier   Legion of Masters (++++)

Virallinen nimi (rek.nro) Alphons Nero  (VH13-029-0408)
Rotu, poniveriprosentti brittiläinen ratsuponi 50%
Sukupuoli, säkäkorkeus ori, 147 cm
Väri (genotyyppi) mustanruunikko (Ee Ata)
Syntymäaika 10.05.2013
Kasvattaja Alphons Stud Farm  
Omistaja indy (VRL-06701)
Painotus, koulutustaso kouluratsastus, ko. Vaativa B


Kuollut 22.10.2016. R.I.P. ♥
Luonnekuvaus

Alphons Nero on uljas ja itseriittoinen ratsuponiori, joka oikein uhkuu jaloutta. Näyttävän ja korean ulkokuoren alla on hieman etäinen ja juro poni, joka viihtyy itsekseen eikä juurikaan välitä ihmisistä ympärillään. Vaikka Nero onkin hieman hapan ja eristäytynyt, se ei ole niinkään haastava tai vaikea käsitellä. Ori osaa suhtautua ihmiseen etäisen asiallisesti, eikä se tunne mahtailemisen tai kiihkoilun tarvetta normaalien arkirutiinien puitteissa.

Ylenpalttista huomiota karttava ratsuponi ei erityisemmin välitä muista hevosista, varsinkaan toisista oreista. Nero laiduntaa mieluummin itsekseen tai parin tutun laumatoverin kanssa. Se ei haasta riitaa hevoslaumassa, mutta saattaa potkaista liian lähelle tulevaa oria. Vetäytyvästä luonteestaan huolimatta Nero on vieraiden tammojen perään. Tästä johtuen erityisesti kilpailutapahtumissa se hirnuu uusille tammoille ja käyttäytyy mahtailevasti. Uhmakas macho-meininki kuitenkin hälvenee, kun se alkaa rauhoittua ja keskittyä verryttelyyn ja tulevaan kilpailusuoritukseen.

Tavallisten hoitotoimenpiteiden yhteydessä Nero osaa käyttäytyä. Se ei tule iholle hellyydenosoituksia kaivaten, muttei toisaalta hyöki päällekään. Nerolla ei ole tapana luimia tai uhitella, mutta ylenpalttisen hääräilyn tai häsläämisen keskellä se saattaa hermostua ja menettää malttinsa. Harjattaessa Nero ei juuri koskaan rentoudu kunnolla, koska se on koko ajan osittain varautunut ihmisen lähellä. Se seisoo valppaana paikallaan, antaa harjata, satuloida ja suitsia. Nero on tarkkaavainen ja utelias taluttaa. Se ei kuitenkaan häriiinny ympäristön ärsykkeistä, ellei lähellä ole vieraita tammoja.

Ratsastettaessa Nero on melko vaativa herkkyytensä vuoksi. Ori vaatiikin tasaisen käden ja pohkeen. Liian raskaalla ratsastuksella Nero jännittyy, jolloin sen matkaavoittavat ja lennokkaat askeleet eivät millään pääse oikeuksiinsa. Neron viehättävin ominaisuus on ehdottomasti sen uteliaisuus, joka ilmenee rohkeutena kokeilla uusia asioita. Ori on sisimmiltään oikein innokas oppimaan uutta, eikä se koskaan tulkitse mitään tehtävää liian raskaaksi tai vaativaksi ilman kokeilemista. Toisaalta Neron kärsivällisyys ei tahdo millään venyä liian rutiininomaisiin tai yksitoikkoisiin tehtäviin. Ori rakastaa vaativia koululiikkeitä, mutta perusliikutuksessa se saattaa lyödä homman läskiksi, jos treeni tuntuu liian helpolta. Halutessaan - ja tarpeeksi haastavan työn äärellä - Nero on oikein näyttävä kouluponi, joka rakastaa esiintymistä myös kilpailutilanteessa.

Oman lukunsa Neron ratsastettavuuteen tuo sen virkeys. Oriilla nimittäin piisaa energiaa vielä rankan treeninkin jälkeen. Kouluradalla Nero osaa suunnata vireytensä oikeisiin asioihin, joten se ei niinkään sählää sileällä. Sen sijaan esteillä poni keulii ympäriinsä täyttä laukkaa, jos sille antaa mahdollisuuden. Nero ei sinänsä ole mikään huono esteratsu, se hyppää mielellään, sillä on hyvä tasapaino ja kapasiteettia isommillekin esteille. Jotta poni esittelisi esteradalla hyvää ryhtiään ja korkeaa työmotivaatiotaan ryöstölaukan tai pukkisarjojen sijaan, tulisi ratsastajan pitää se kunnolla ohjan ja pohkeen välissä. Rohkean ponin kanssa voi huoletta lähteä maastoon ilman toista ratsukkoa. Joka sään suoritusponina Neron kanssa voi maastoilla ukonilmankin aikana.
© Alma

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Jubair ox
ox trt 150cm
ii. Mu'awiyah ox
ox tprt 149cm
ie. Shadan ox
ox rt 148cm
e. Alphons Nevada
nf trn 142cm
ei. Alberton Olympus
nf prt 145cm
ee. Promise
nf mrn 138cm

i. Jubair ox on puhdasverinen, säkäkorkeudeltaan 150-senttinen arabianhevosori. Väriltään Jubair on tummanrautias ja sen päätä koristaa kaunis läsi ja takajalkoja vuohissukat. Jubair on syntynyt Saksassa, mistä se myytiin Ruotsiin oriin ollessa 9-vuotias. Tätä ennen Jubair ehti jättää jälkeläisiä noin kymmenen varsan verran eri puolille Eurooppaa, mukaan lukien Isoon-Britanniaan, jossa meidän Nerommekin syntyi. Jubair kilpaili Saksassa lähinnä näyttelyissä, mutta se oltiin kuitenkin ratsukoulutettu jo siellä. Ruotissa oria on koulutettu eteenpäin, ja tällä hetkellä se kilpaileekin kohtuullisen hyvin Helppo A -tasolla junioriratsastajan kanssa. Luonteeltaan Jubair on ystävällinen ja kiltti, joskin rodullensa tyypillisesti helposti kuumeneva eikä erityisesti orina sovellu kokemattomille. Ori on myös käynyt oristestit hyväksytysti läpi Saksassa ja Ruotsissa, ja on saanut hyvää palautetta askellajeistaan.

ii. Mu'awiyah ox on tummanpunarautias 149 senttimetriä korkea arabianhevosori. Mu'awiyah eli "Muwi" syntyi Saksassa Luise Korholzin arabisiittolaan hienoista vanhemmista. Muwi on luonteeltaan, toisin kuin vanhempansa, kipakka tapaus. Oriilla ratsastavatkin vain kokeneet aikuiset, sillä se on liian vaikea ratsu lapsille tai kokemattomille tulisuutensa takia. Mitenkään ilkeä Muwi ei ole, mutta herkkyyttä ja reaktiivisuutta löytyy. Tämä arabiherra on kisannut kouluratsastuksessa enimmäkseen helpolla tasolla, ja on Muwi startannut kerran pari kenttäkisoissakin, lähinnä kokeilun vuoksi tosin. Muwi ei ole ollut kovin suosittu jalostusoriina hienosta suvustaan huolimatta, mikä varmaan selittyy oriin luonteella. Ne muutamat Muwin jälkeläiset ovat kuitenkin perineet oriin värin ja isot valkoiset merkit vahvasti, sekä jonkin verran myös luonnetta.

ie. Shadan ox kaunis, pieni rautias arabitamma. Säkäkorkeutta tältä kiltiltä neidolta löytyy 148 senttiä. Englantilaissyntyinen Shadan on kilpaillut erittäin ahkerasti este- ja koulukilpailluissa hyvin menestyen. Luonteensa ansiosta sillä ovat voineet ratsastaa myös lapsi- ja junioriratsastajat niille avoimissa luokissa. Shadan teki pitkän kilpailu-uran aloittaen viisivuotiaana ja jääden kisakentiltä pois 18-vuotiaana. Tamma on saanut kaksi varsaa, joista toinen on Neron isä Jubair, ja toinen nykyisin Puolassa asuva tamma Shuhrah bint Madani. Hyväluonteinen Shuhrah kilpailee kenttäratsastuksessa junioriratsastajan kanssa, ja menestyy aluetasolla hyvin.

e. Alphons Nevada on tummanruunikko newforestinponitamma. Säkäkorkeudeltaan Nevada on 142 cm. Tämä nyffitamma syntyi samalla kasvattajalla Skotlannissa, kuin Nero, ja on elänyt koko elämänsä samassa kodissa. Nevada ratsukoulutettiin jo varhain, koska siinä huomattiin olevan paljon potentiaalia kouluradoille, eikä sitä haluttu jättää vain siitostamman toimiin. Nevada kilpailikin aktiivisesti noin Helppo A -tasoisilla kouluradoilla Isossa-Britanniassa ja Irlannissa junioriratsastajan kanssa. Kilpailu-ura sujui erinoimaisesti, kunnes tamma piti yllättäen jättää 12-vuotiaana paljon vähemmälle käytölle sen loukkaannuttua lastausonnettomuudessa. Siitä lähtien Nevada on toiminut emänä muutamalle nf- ja rp-varsalle. Satunnaisesti se opettaa myös innokkaita lapsia ratsastuksen saloihin, kiitos lempeän luonteensa.

ei. Alberton Olympus on suloinen, punarautias newforestinponiori. Olympuksen päätä koristaa kaunis puolikuutähti ja takajalkoja ruunusukat, korkeutta oriilta löytyy 145 cm. Olympus ei nuorena oriina näyttänyt lupaavalta ja se myytiin paikallisessa huutokaupassa Englannissa halpaan hintaan kolmikymppiselle naiselle. Kasvettuaan Olympus rupesi kuitenkin saamaan aivan erilaista massaa ja siitä kasvoikin komea nyffiori. Omistajan toimesta ori kävi monissa näyttelyissä ja menestyikin kaikkia odotuksia vastaan uskomattoman hyvin. Myöhemmin Olympusta tarjottiin myös rotunsa kantakirjaan ja se hyväksyttiin sinne I-palkinnolla, samalla saaden luvan myös ratsuponien jalostuskäyttöön. Olympus on näyttelyiden lisäksi kilpaillut kouluratsastuksessa Helppo B-A-tasolla ja voittanut muutamia luokkia. Jalostusoriina Olympuksesta tuli myöhemmin todella suosittu, kiitos näyttöjensä ja melko tuntemattoman, erilaisen suvun.

ee. Promise on pieni, vain 138-senttinen mustanruunikko newforestinponitamma. Promise saattaa näyttää ulkoa oikein herttaiselta tammalta, mutta kuuleman mukaan se onkin hyvin pippurinen ja itseriittoinen neiti. Promise syntyi laitumella New Forestissa vielä pienemmälle emälleen, 134-senttiselle Garnetille. Promise on ollut lähinnä näyttelyponina ja oloneuvoksena, mutta se on kuitenkin ratsukoulutettu ja opetettu myös ajolle. Tamma on käynyt muutamat pikkukisat tomeran lapsiratsastajan kanssa sekä esteillä että koulussa, mutta ei mitään sen suurempaa. Promise on myös kantakirjattu II-palkinnolla, ja saanut hyvät pisteet erityisesti laukastaan.

Kilpailutulokset

Kalenteriin merkattu vain sijoitukset. KRJ-sijoituksia yhteensä 51 kpl, joista voittoja 6.

KRJ 06.12.2013 Sävelsalo Vaativa B 3/40
KRJ 07.12.2013 Sävelsalo Vaativa B 2/40
KRJ 08.12.2013 Sävelsalo Vaativa B 2/40
KRJ 09.12.2013 Sävelsalo Vaativa B 6/40
KRJ 11.12.2013 Sävelsalo Helppo A 3/40
KRJ 11.12.2013 Arvolaakso Helppo A 2/30
KRJ 15.12.2013 Sävelsalo Helppo A 3/40
KRJ 17.12.2013 Diethelm Stables Vaativa B 6/40
KRJ 19.12.2013 Sävelsalo Helppo A 6/40
KRJ 26.12.2013 Satulinna Vaativa B 1/40
KRJ 27.12.2013 Kilpailukeskus Stewart Vaativa B 2/30
KRJ 28.12.2013 Kilpailukeskus Stewart Vaativa B 2/30
KRJ 28.12.2013 Satulinna Vaativa B 2/40
KRJ 30.12.2013 Fiktio Vaativa B 3/40
KRJ 31.12.2013 Satulinna Vaativa B 1/40
KRJ 02.01.2014 Ryövärin Ratsutila Vaativa B 3/40
KRJ 04.01.2014 Ryövärin Ratsutila Vaativa B 5/40
KRJ 24.01.2014 Moondance Vaativa B 6/40
KRJ 25.01.2014 Marike Helppo A 2/50
KRJ 26.01.2014 Marike Helppo A 5/50
KRJ 02.02.2014 Moondance Vaativa B 4/40
KRJ 04.02.2014 Moondance Vaativa B 1/40
KRJ 10.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 4/40
KRJ 10.02.2014 Sävelsalo Vaativa B 3/40
KRJ 10.02.2014 Fiktio Vaativa B 3/40
KRJ 11.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 1/40
KRJ 12.02.2014 Sävelsalo Vaativa B 3/40
KRJ 13.02.2014 Sävelsalo Vaativa B 3/40
KRJ 16.02.2014 Fiktio Vaativa B 5/40
KRJ 16.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 4/40
KRJ 17.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 2/40
KRJ 23.02.2014 Trushes Helppo A 5/30
KRJ 23.02.2014 Trushes Vaativa B 3/30
KRJ 26.02.2014 Trushes Vaativa B 5/30
KRJ 27.02.2014 Juksula Helppo A 1/60
KRJ 28.02.2014 Kelokorven Suomenhevoset Helppo A 6/50
KRJ-CUP 28.02.2014 Kilpailukeskus Ginger Helppo A 34/522
KRJ 01.03.2014 Kelokorven Suomenhevoset Helppo A 5/50
KRJ 01.03.2014 Lowland Stud Helppo A 6/40
KRJ 01.03.2014 Huvitus Vaativa B 3/40
KRJ 02.03.2014 Kelokorven Suomenhevoset Helppo A 4/50
KRJ 02.03.2014 Lowland Stud Helppo A 5/40
KRJ 02.03.2014 Tuuliharja Helppo A 5/50
KRJ 03.03.2014 Marvellous Herrings Vaativa B 5/50
KRJ 05.03.2014 Tuuliharja Helppo A 3/50
KRJ 07.03.2014 Lowland Stud Helppo A 5/40
KRJ 07.03.2014 Huvitus Vaativa B 1/40
KRJ 08.03.2014 Juksula Helppo A 7/60
KRJ 10.03.2014 Huvitus Vaativa B 3/40
KRJ-CUP 31.03.2014 Fiktio Helppo C 2/309
KRJ-CUP 30.04.2014 Duren Helppo B 36/390
NJ 08.12.2014 Lowland Stud: irtoSERT (pt. Jade)
NJ 19.01.2015 Istria: BIS2, MVA-SERT (pt. Vibaja)
NJ 18.02.2016 Knockturn Ponies: irtoSERT (pt. Welby)
NJ 15.03.2016 Charleroi Riding Ponies: BIS3, MVA-SERT (pt. Siiri K.)
Champion myönnetty 12.03.2016
Virtuaalinen Muotovalio myönnetty 24.05.2016
AHAC: 1109 points, competing in Dressage (profile)
QI Summer Half Arabian Classic, 2014, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 2
AHAC Region 2 Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, Ch, 9
AHAC Region 2 Championships, 2015, Overall Half-Arabian Foal, RCh, 7
AHAC Wintzenheim International, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 12
AHAC Guilford International Arabian Horse Show, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Canadian Nationals, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8
AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Voghera, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 5
AHAC Voghera, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 5
AHAC Qatar International, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9
AHAC Casino Cup Austria, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 8
AHAC Dubai International, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9
AHAC Dubai International, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Arabian Masters, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9
AHAC Arabian Breeders World Cup, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Arabesque International Festival, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Arabesque International Festival, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9
AHAC Wels International, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Buckeye, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 5
AHAC Cairo International, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, RCh, 12
AHAC Czech National Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Menton International, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC German Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Scandinavian Open Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, RCh, 12
AHAC Danish National Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Vilhelmsborg, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Vilhelmsborg, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, RCh, 12
Quantum August Summer Series III, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 2
AHAC Asil Cup, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Brussels Arabian Trophy, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8
AHAC Kuwait National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8
AHAC US Sport Horse Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Norwegian National Championships, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 8
AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Brazilian Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Verona National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, Ch, 12
AHAC Verona National Championships, 2015, Overall Half-Arabian Foal, Ch, 12
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, RCh, 12
AHAC UK International Arabian Horse Show, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC UK International Arabian Horse Show, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 12
AHAC Dutch National Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC European Championships Verona, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Egypt International, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9
AHAC Canadian Nationals, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 8
AHAC Canadian Nationals, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 8
AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Region 1 Championships, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 5
AHAC Region 2 Championships, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 5
AHAC Region 2 Championships, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 5
AHAC Region 2 Championships, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 5
AHAC Region 2 Championships, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, Ch, 9
AHAC Region 2 Championships, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, RCh, 7
AHAC German Elite Cup, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
AHAC Wintzenheim International, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
AHAC Wintzenheim International, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, RCh, 12
AHAC Wintzenheim International, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
Guilford International Arabian Horse Show, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, Ch, 15
Guilford International Arabian Horse Show, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
Guilford International Arabian Horse Show, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 9
Guilford International Arabian Horse Show, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC United Arab Emirates Nationals, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC United Arab Emirates Nationals, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 8
AHAC United Arab Emirates Nationals, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 8
AHAC United Arab Emirates Nationals, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, Ch, 12
AHAC Kauber Platte Championship, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Kauber Platte Championship, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, Ch, 15
AHAC Kauber Platte Championship, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Scottsdale, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 5
AHAC Voghera, 2016, Overall Futurity Half-Arabian, Ch, 9
AHAC Voghera, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, Ch, 9
AHAC Voghera, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 5
AHAC Voghera, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 5
AHAC Voghera, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 5
AHAC Sicily International Show, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 9
AHAC Sicily International Show, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
AHAC Sicily International Show, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
AHAC Sicily International Show, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 9
AHAC Qatar International, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, Ch, 15
AHAC Qatar International, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 9
BT Wafiqa Arabian Cup, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 2
BT Nabi Bakhsh Arabian Classic, 2016, Half-Arabian Classic Head Colts, Ch, 5
BT Nabi Bakhsh Arabian Classic, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 2
BT Nabi Bakhsh Arabian Classic, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, RCh, 4
Arista Comstock Classic, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 2
Arista Comstock Classic, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 4
Arista Comstock Classic, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 2
Arista Gold Coast Cup, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 2
2016 AHAC Quantum Classic, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 2
2016 AHAC Quantum Classic, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 2
AHAC Casino Cup Austria, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 8
AHAC Egyptian National Championships, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 8
AHAC Ströhen International, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
AHAC Ströhen International, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Dubai International, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
AHAC Dubai International, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Sharjah International, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, Ch, 15
AHAC Sharjah International, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Arabian Breeders World Cup, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9
AHAC Arabian Breeders World Cup, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
AHAC U.S. Nationals, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Travagliato, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, Ch, 15
AHAC Arabesque International Festival, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 9
AHAC Arabesque International Festival, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, Ch, 15
AHAC Wels International, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
AHAC Wels International, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9
Quantum Spring Classic, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 2
Quantum Spring Cup, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 4
Quantum Spring Cup, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 2
AHAC Tulip Cup, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 9
AHAC Tulip Cup, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Austrian National Championships, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 8
AHAC Austrian National Championships, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 8
AHAC Austrian National Championships, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 8
AHAC Arabica, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
AHAC Arabica, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 9
AHAC Buckeye, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 5
AHAC Orientalica, 2016, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9
AHAC Orientalica, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 9
AHAC Cairo International, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 9
AHAC Cairo International, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 9
AHAC Abu Dhabi, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8
AHAC Abu Dhabi, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 8
AHAC Abu Dhabi, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 8
Quantum Summer Cup, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 2
Quantum Summer Cup, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 2
Wrong Way July Classic, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 2
Wrong Way Summer Fun Show, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 2
Wrong Way Summer Fun Show, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, Ch, 5
Wrong Way August Cup, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 2
Wrong Way Up North Classic, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 2
Wrong Way Up North Classic, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 2
Czech National Championships, 2016, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 8
Czech National Championships, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, TT, 8
Czech National Championships, 2016, Half-Arabian Third Level Dressage, TT, 8
Menton International, 2016, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 12
German Nationals, 2016, Half-Arabian Training Level Dressage, RCh, 10
Scandinavian Open Championships, 2016, Half-Arabian Sporthorse Under Saddle Futurity, TT, 9
Vilhelmsborg, 2016, Colt Half-Arabian Futurity, TT, 9
Vilhelmsborg, 2016, Half-Arabian Introductory Dressage, TT, 9


Päiväkirja ja valmennukset

31.01.2015, kouluvalmennus / bertta
Indy ja hänen musta, varsin näyttävän näköinen, musta ratsuponiorinsa Nero odottelivat minua kärsivällisesti pitkin ohjin mentävien alkukäyntien merkeissä, kun vihdoin ja viimein saavuin noin kymmenen minuuttia myöhässä maneesiin valmentamaan tätä upeaa ratsukkoa kouluratsastuksen parissa. Nero ja Indy aloittelivat ravia sillä aikaa, kun minä suunnittelin tämän kertaista tehtävää, jossa tehtäisiin niin pohkeenväistöjä kuin ympyröitäkin, missä piti taivutella ponia paljon. Maneesin pitkillä sivuilla piti tehdä pohkeenväistöjä, toisella käynnissä ja toisella taas ravissa. Lyhyet sivut sitten ratsastettiin rauhallisessa laukassa ja niihin tehtiin pääty-ympyrät taivutuksien kera. Ratsukko suoriutui tehtävästä ehjin nahoin, mutta Indyn olisi pitänyt vain rohkeasti ratsastaa, jotta Nero olisi esitellyt minulle vähän lennokkaita askeliaan.

09.01.2015, kouluvalmennus / Alma
Tänään valmennusvuorossani oli Lowland Studin ihanan raamikas ratsuponiori Alphons Nero, tutummin Nero. Saapuessani maneesiin indy oli kävelemässä oriin kanssa pitkin ohjin uraa pitkin. Nero liikkui uralla vähän liiankin reippaasti. Indy istui poninsa selässä syvällä satulassa ja oppikirjamaisen ryhdikkäänä. Alkukäyntien jälkeen ohjasin ratsukon alkuverryttelemään tekemällä paljon voltteja ja suunnanvaihtoja kaikissa askellajeissa. Ilmeni, että volteilla Nero hieman luisti takapäätä ulos kaarelta, mutta ongelmasta päästiin, kun indy keskittyi parempaan ulkopohkeen tukeen. Verryttelyssä ei laukkakaan oikein pysynyt paketissa. Nero piti päätään melko matalalla laukatessaan, ja pari kertaa indy veti täysin epähuomiossa oria suusta. Ohjeistin indyä istumaan rauhassa selässä ja vaikuttamaan oriin erityisesti painoavuilla ja myötäämään oriin päänliikkeitä jopa ylimalkaisesti.

Melko pitkän verryttelyn jälkeen siirryimme varsinaisiin valmennusharjoituksiin, joita tänään olivat pohkeenväistöt ravissa ja laukassa, laukanvaihdot, keskilaukat lävistäjillä ja lopputreeninä muutamat avo- ja sulkutaivutukset. Tänään Nero oli parhaimmillaan pohkeenväistöissä ja keskilaukoissa. Väistöissä ori liikkui itsenäisesti ja kuunteli kevyimpiäkin apuja. Jouduin itse asiassa varoittelemaan indyä, ettei hän taivuttaisi Neroa liikaa väistön yhteydessä, loppua kohden kun näytti siltä, että ori alkoi taipua rungostaan jopa vähän liikaa. Keskilaukassa Nero liikkui mukavan eloisasti ja ihanan mittavilla askelilla eteenpäin, ja Indyn sisäohjan ja -pohkeen tuki oli erittäin hyvä. Tämän valmennuksen perusteella annoin ratsukolle kotiläksyksi laukanvaihtoharjoituksia. Yksi laukanvaihto askeleessa osoittautui haastavaksi. Vaihdot olivat rikkonaisia, ja petrattavaa löytyi niin ratsun keskittymisessä kuin ratsastajan apujen täsmällisyydessäkin. Indy ja Nero selviytyivät avotaivutuksista ilman suuria ongelmia. Indyllä oli napakka ulko-ohjan tuki ja hyvä pohjetuntuma. Nero taipui näppärästi sisälle ja astui optimaalisesti ristiin. Sulkutaivutuksissa Nero hankasi aluksi vastaan, ja indy sai toden totta työskennellä itsensä äärirajoilleen saadakseen täydelliset sulkutaivutukset valmennuksen loppuun. Annoin indylle kannustavan loppupalautteen ja päästin ratsukon pitkän loppuverryttelyn pariin.

10.11.2014, kouluvalmennus / bertta
Tällä kertaa sain valmennettavakseni jo vähän tutumman ratsastajan, indyn, tietysti mustan ja komean ratsuponinsa Neron kera! Nero oli alkulämmittelyissä melko jäykkä ja kankea, joten käskin indyn alkaa taivutella sitä mahdollisimman paljon ja tehdä kaikenlaisia siirtymiä sekä pysähdyksiä. Näiden kontrollitehtävien ja ympyrätyöskentelyjen johdosta Nero oli mukavan pyöreässä muodossa koko lopputunnin ajan, vaikka välillä sen keskittyminen herpaantuikin, kun indyn käsi ei ollut tarpeeksi pehmeä ja vakaa. Tämän kouluratsastuksen parissa mentävän valmennuksen tavoitteena olikin saada poni mahdollisimman pehmeäliikkeiseksi ja taipuisaksi -ja toki myös ratsastajaansa kuuntelevaksi! Suurimman osan ajasta ratsukko veitti kentän keskiosassa kaheksikolla harjoitusravia mennen, mutta joskus valmennuksen loppupuolella käskin indyn ja melko kuuman oloisen Neron tehdä koko kenttää pitkin uralla laukka-käynti-tapaisia siirtymiä.

19.08.2014, kouluvalmennus / merikissa
Nero osoitti heti valmennuksen alussa olevansa "pieni", mutta pippurinen. Ori ei antanut ratsastajalle mitään ilmaiseksi vaan ratsastaja joutui tekemään ratsun selässä kokoajan töitä. Aloitimme valmennuksen helpommilla harjoituksilla ja siirryimme sitten vaikeampiin. Valmennuksen aikana teimme vähän kaikenlaista, mm. avo- ja sulkutaivutusta, laukanvaihtoa, pohkeenväistöä, lisäyksiä ja siirtymisiä. Nero toimi ratsastajallaan hyvin, vaikka pientä alkusäätöä olikin. Lisäykset onnistuivat ratsukolta erinomaisesti, olihan Nerolla melkoisesti energiaa. Ori taipui hyvin ja se kulki hienossa, pyöreässä muodossa koko valmennuksen ajan. Ainoastaan rauhallinen eteneminen tuotti ratsukolle hieman ongelmia, Nero olisi halunnut vain juosta. Laukannostossa ori hyppäsi muutaman loikan sivulle ja pukitti, mutta ratsastaja pysy kuitenkin kyydissä. Laukanvaihdot tuottivat aluksi hieman ongelmia, johtuen ratsastajan hieman epäselvistä avuista joista ori hämmentyi. Kaikenkaikkiaan valmennus sujui hyvin, eikä ratsukolla paljoa huomautettavaa ollut ratsastuksessa.

22.04.2014, kouluvalmennus / Tuulia T.
Tullessanne kentälle Neron kanssa ori vaikutti jokseenkin levottomalta. Noustessasi oriin selkään se ei olisi tahtonut pysyä aloillaan ja jouduinkin pitelemään oria, että pääsit kipuamaan sen selkään. Lämmitellessänne uralla huomasin oriin purevan voimakkaasti kuolaimelle. Sait tehdä tosissasi töitä pitääksesi Neron hallinnassasi tämän takia. Kehotin sinua rentoutumaan, sillä istuit herran selässä kireänä kuin viulunkieli. Rentouduttuasi myös Nero alkoi vähitellen hellittää eikä purrut kuolaimelle niin kovasti kuin aloittaessamme. Täksi kerraksi olin suunnitellut teille avo-ja sulkutaivutus harjoituksia ravissa, minkä takia saitte tehdä paljon voltteja ja serpentiiniuria alkulämmittelyn ajan. Aloitimme avotaivutuksilla, joiden kanssa teillä oli ensimmäisellä yrityksellä pieniä ongelmia. Et asettanut Neroa tarpeeksi ja pohjeapusi jäivät heikoiksi, joten ori ei oikein tajunnut mitä siltä pyysit. Ennen toista yritystä kehotin sinua korjaamaan asetuksen ja antamaan pohjeavut voimakkaammin. Toisella kerralla suoriuduittekin tehtävästä mallikkaasti. Tämän jälkeen siirryimme hiomaan sulkutaivutustanne, josta suoriuduitte mallikkaasti. Tämän jälkeen katsoin parhaaksi lopettaa tunnin, sillä näytit todella uupuneelta eikä ihme. Neron käsitteleminen vaatii selvästikin voimia sekä pitkää pinnaa, mutta selviydyit hienosti.

Ikääntyminen
1v. - 27.06.2013
2v. - 14.08.2013
3v. - 01.10.2013
4v. - 18.11.2013
5v. - 05.01.2014
6v. - 22.02.2014
7v. - 11.04.2014
8v. - 29.05.2014
9v. - 16.07.2014
10v. - 02.09.2014
11v. - 20.10.2014
12v. - 07.12.2014
13v. - 24.01.2015
14v. - 13.03.2015
15v. - 30.04.2015
16v. - 17.06.2015
17v. - 04.08.2015
18v. - 21.09.2015
19v. - 08.11.2015
20v. - 26.12.2015
21v. - 12.02.2016
22v. - 31.03.2016
23v. - 18.05.2016
24v. - 05.07.2016
25v. - 22.08.2016
26v. - 09.10.2016
27v. - 26.11.2016
28v. - 13.01.2017
29v. - 02.03.2017
30v. - 19.04.2017
Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse   |   Ulkoasu © turjake 2016   |   Tausta © Lars Hammar (CC BY-NC-SA 2.0)   |   Otsikon kuva © topvererber.de