♡ British Riding Ponies in Scotland ♡
Etusivu Esittely Oriit Tammat Kasvatus Muuta

Saltcoats Purple Vein

VIR MVA Ch   KTK-II   KRJ-I   VSN National Champion   Bronze Premium   Legion of Masters (++++)

Virallinen nimi (rek.nro) Saltcoats Purple Vein  (VH13-029-0410)
Rotu, poniveriprosentti brittiläinen ratsuponi 50%
Sukupuoli, säkäkorkeus ori, 143 cm
Väri (genotyyppi) voikko (ee Aa CCrC)
Syntymäaika 06.06.2013
Kasvattaja Saltcoats Ponies  
Omistaja indy (VRL-06701)
Painotus, koulutustaso kouluratsastus, ko. Vaativa B


Kuollut 20.12.2016. R.I.P. ♥
Luonnekuvaus

Saltcoats Purple Vein, eli tutummin Vinski vain, on aivan ihana poniori. Se on hyvin nöyrä ja sillä on korkea työmoraali, ja sen kanssa puuhastelu on aina kivaa. Vinski tuli meille jo 2-vuotiaana ja on ollut joka ikinen päivä iloisella tuulella. Korvat luimussa tämän ponin voi nähdä vain silloin, kun ötökät eivät lopeta sen laiduntamisen häiritsemistä.

Vinskin voi hoitaa melkeinpä missä vain. Jos hoidat sen irti käytävällä tai karsinassa, kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kaikki ovet ovat kiinni. Voikko herra nimittäin lähtee helposti eloisana poikana vähän oma-aloitteisesti tutkimaan paikkoja lähietäisyydeltä. Vinski rakastaa mutakylpyjä tarhassa, mutta rakastaa se myös sen irrottamista kumisualla hieroen. Myös peseminen on kivaa - tosin ori mieluummin vain leikkisi veden kanssa, kuin seisoisi paikoillaan. Muutamalla pehmeällä komennolla ponin saa kuitenkin nopeasti ruotuun. Satulointi ja suitsinta käy helposti, kun Vinski suorastaan haukkaa kuolaimet suuhunsa innoissaan töihin lähdöstä. Edes näin vanhemmalla iällä ori ei ole rauhoittunut juuri lainkaan.

Kuten sanottua, ratsuna Vinski on oikea unelma. Tämä voi kuulostaa jo ärsyttävältä liioittelulta ("Joo joo, kuultu on, tää heppa on ihan täykky, blaablaa."), mutta nyt puhutaankin oikeasti totta! Tai on Vinski ainakin allekirjoittaneen unelmaratsu. Se tekee aina parhaansa ja yrittää miellyttää ratsastaa niin pitkälle kuin voi - ja vähän pidemmällekin. Vinski pyörisi vaikka paikoillaan 10 kierrosta täydellistä piruettia, jos kykenisi. Ainoa miinus tässä ponissa on se tosiasia, että sen liikkeet eivät ole kovin mukavat ratsastajalle. Liike on kovin laajaa, ja jos kehonhallinta ei ole tiptop-kunnossa, saattaa niissä istuminen olla hieman haastavaa. Tiiviisti istumalla saa kuitenkin ponin yleensä helpommin hallittavaan pakettiin. Kenttäponiakin Vinskistä on yritetty tehdä, mutta herran hyppytyyli ei ole sieltä parhaimmasta päästä, niin se jätettiin sitten taka-alalle. Edelleen käymme kuitenkin ponin kanssa virkistymässä maastoesteillä.

Kilpaileminen Vinskin kanssa on helppoa, kuten arvata saattaa. Ori suunnilleen lastaa itse itsensä, ja kisapaikallakin se käyttäytyy kuten hienon herran kuuluukin. Välillä pitää vähän tammoille ilmoitella, että paikalle on saavuttu, mutta ainakin 80% huomiosta kiinnitty silti sitä käsittelevään ihmiseen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Al Tijani ox
ox prt 148cm
ii. Dawud ox
ox mkm 148cm
ie. Lu'lu' ox
ox vprt 150cm
e. Saltcoats Silent
nf vkk 140cm
ei. Sonny Baron
nf tprt 139cm
ee. Saltcoats Cherry Crush
nf vkk 146cm

Isä Al Tijani ox on Britanniassa koko elämänsä vaikuttanut punarautias arabialainen täysveriori. Suhteellisen pienikokoinen - vain 148cm korkea - ori on keskittynyt omistajansa kanssa lähinnä näyttelykehien valloitukseen, vaikka menestystä on tullut myös kansallisista kouluratsastusluokista. Nykyiselle omistajalleen ja Britanniaan Al Tijani päätyi sattuman kautta, kun omistaja oli lomamatkalla Turkissa. Hän vieraili paikallisella kasvattajalla ja ihastui oitis tähän kuvankauniiseen ja uteliaaseen orivarsaan. Hänen onnekseen Al Tijani oli juuri vieroitettu ja se matkasi uuden omistajansa kanssa Britanniaan siltä istumalta. Al Tijani alkoi kiertää näyttelyitä ympäri maata ja kerta toisensa jälkeen se voitti sekä yleisön että tuomarit puolelleen. Kehuja on satanut erityisesti näyttävistä liikkeistä ja hyvästä luonteesta. Al Tijani on omistajan sanojen mukaan aina ollut erittäin utelias ja seurallinen ori, josta kuitenkin löytyy hyppysellinen sitä kuuluisaa täysverisen temperamenttia. Nykyään Al Tijani on lähinnä jalostuskäytössä, ja vaikuttaa enimmäkseen täysverijalostuksessa. Vinskin lisäksi sillä on ainoastaan yksi ratsuponijälkeläinen.

Isänisä Dawud ox on Turkissa erittäin maineikas ruunikonkimo jalostusori, joka on mukavasti menestynyt niin näyttelykehissä kuin kouluaitojenkin sisäpuolella. Dawudin nöyrä asenne ja korkea työmoraali huomattiin jo nuorena ja omistajansa kanssa siitä tuli varsin tuttu näky kouluratsastuskilpailuissa. Dawudilla on erittäin laadukas ravi ja kaunis keinuhevosen laukka, josta se erityisesti sai kiitosta tuomareilta. Näyttelyhevosena 148cm Dawud menestyi kohtalaisesti, vaikka se keikkuikin usein luokkiensa keskivaiheilla. Jos kohdalle sattui tuomari, joka osasi arvostaa käyttöhevosen rakennetta, sijoittui Dawud poikkeuksetta hyvin. Vaikka arabialaisten täysveristen jalostuksessa korostetaankin näyttelymenestystä, on Dawud ollut varsin suosittu tammojen omistajien keskuudessa. Se on periyttänyt upeaa luonnetta ja kauniita liikkeitä useille jälkeläisilleen ympäri maailman.

Isänemä Lu'lu' ox on 150cm korkea vaaleanpunarautias arabialainen täysveritamma, joka muutti 13-vuotiaana Egyptistä Turkkiin paikalliselle kasvattajalle. Lu'lu' on erittäin sporttinen tamma, joka teki pitkän uran matka- ja vaellusratsuna ennen siitostammaksi siirtymistä. Lu'lu'n omistaja otti pienen riskin ostaessaan niin sanotusti sian säkissä, mutta hänen onnekseen entisestä urheiluhevosesta kuoriutui erinomainen ja varsojensa perään tiukasti katsova emätamma. Luonteeltaan Lu'lu' on oikea pieni sähikäinen! Se on herkkä yhden ihmisen hevonen, ja ehdottomasti yksi omistajansa silmäteristä. Lu'lu' on näyttäytynyt muutamia kertoja myös näyttelykehissä, mutta valitettavasti sen sporttinen olemus ei ole erottunut edukseen showhevosten rinnalla. Lu'lu'lla on kuusi jälkeläistä, joista vain kaksi on jäänyt Turkkiin.

Emä Saltcoats Silent on henkeäsalpaavan kaunis voikko newforestinponitamma, joka kääntää päitä minne ikinä sitten meneekin! Silent on asunut koko ikänsä Saltcoats Ponies nimisellä newforestinponeja kasvattavalla tallilla Pohjois-Englannissa, mutta 140cm korkea energinen tamma on toiminut enimmäkseen tallin omistajan tyttären kisaponina niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Silent on luonteeltaan äärettömän positiivinen eikä sillä omistajan mukaan juuri koskaan ole huonoja päiviä. Kilpailuissa tammasta kuoriutuu periksiantamaton ja voitontahtoinen poni, joka yrittää aina parhaansa. Erityisen rakkaan Silentista omistajaperheelleen tekee se, että se on toisen polven oma kasvatti. Kouluratsastuksessa Silent on kilpaillut aina Vaativa B -tasolle asti erinomaisesti menestyen. Ratsastajansa kanssa Silent on aina varteenotettava kilpailija esimerkiksi newforestinponeille vuosittain järjestettävissä mestaruuskilpailuissa. Silentilla ei Vinskin lisäksi vielä ole kuin yksi jälkeläinen, mutta sen on tarkoitus siirtyä täyspäiväiseksi siitostammaksi kilpailu-uransa jälkeen. Omistajan mukaan Vinski tulee jäämään Silentin ainoaksi ratsuponijälkeläiseksi.

Emänisä Sonny Baron on varmasti tuttu nimi jokaiselle, jolla on edes pientä hajua Englannin ponipiireistä. Tummanpunarautias 139cm korkea Sonny Baron oli upeasti kouluratsun uransa aloittanut jalostusori, jonka jälkeläiset ovat Englannissa todella peräänkuulutettuja jalostuspiireissä. Näyttelykehissä ori oli jo varsasta lähtien tuttu näky ja lähes aina se oli mukana taistelussa BIS-sijoituksista. Ori itse periytyy melko harvinaisesta sukulinjasta, ja valitettavasti harvinaisena se myös pysyy. Sonny Baron nimittäin menehtyi valitettavan traagisessa liikenneonnettomuudessa 8-vuotiaana eikä siitä ehtinyt jäämään kuin kuusi jälkeläistä, joista tiedettävästi ainoastaan yksi on ori. Luonteeltaan Sonny Baron oli ainakin ulkopuolisten silmin erittäin temperamenttinen, ja kotioloissakin sen on kuultu olleen varsinainen kujeilija, jonka kanssa yksikään päivä ei ollut samanlainen.

Emänemä Saltcoats Cherry Crush on voikko 146cm korkea newforestinponitamma ja Saltcoats Poniesin ensimmäisiä omia kasvatteja. Tämä herttainen ja tyttärensä tavoin erittäin kaunis tamma on jonkin verran kilpaillut kouluratsastuksessa, mutta pääasiassa se on kiertänyt näyttelyitä ja toiminut siitostammana. Cherry Crushin vanhemmat valikoituivat lähinnä värin perusteella: omistaja kun nyt sattuu olemaan todellinen väri-intoilija. Cherry Crushin emä ostettiin vanhoilla päivillään Saltcoats Poniesiin paikalliselta ratsastuskoululta, jossa se oli toiminut opetusponina koko elämänsä. Päätös osoittautui erinomaiseksi, sillä Cherry Crushistakin tuli luonteeltaan erittäin kiltti ja helposti käsiteltävä. Omistajan mukaan nämä luonteenpiirteet ovat periytyneet myös kaikille sen jälkeläisille. Cherry Crushilla on kahdeksan upeaa jälkeläistä.
© Miia Maria

Kilpailutulokset

Kalenteriin merkattu vain sijoitukset. KRJ-sijoituksia yhteensä 51 kpl, joista voittoja 6.

KRJ 11.12.2013 Hiprakka Vaativa B 1/30
KRJ 12.12.2013 Hiprakka Vaativa B 2/30
KRJ 12.12.2013 Arvolaakso Vaativa B 4/30
KRJ 14.12.2013 Hiprakka Vaativa B 2/30
KRJ 16.12.2013 Arvolaakso Vaativa B 4/30
KRJ 17.12.2013 Sävelsalo Helppo A 1/40
KRJ 17.12.2013 Arvolaakso Vaativa B 1/30
KRJ 17.12.2013 Diethelm Stables Vaativa B 1/40
KRJ 17.12.2013 Diethelm Stables Vaativa B 3/40
KRJ 18.12.2013 Diethelm Stables Vaativa B 1/40
KRJ 22.12.2013 Fiktio Vaativa B 6/40
KRJ 23.12.2013 Kilpailukeskus Stewart Vaativa B 3/30
KRJ 25.12.2013 Kilpailukeskus Stewart Vaativa B 2/30
KRJ 26.12.2013 Fiktio Vaativa B 6/40
KRJ 29.12.2013 Fiktio Vaativa B 4/40
KRJ 31.12.2013 Tuuliharja Vaativa B 1/40
KRJ-CUP 31.12.2013 Kilpailukeskus Ginger Helppo A 6/514
KRJ 04.01.2014 Ryövärin Ratsutila Vaativa B 4/40
KRJ 23.01.2014 Moondance Vaativa B 6/40
KRJ 03.02.2014 Moondance Vaativa B 6/40
KRJ 06.02.2014 Sävelsalo Vaativa B 1/40
KRJ 13.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 3/40
KRJ 13.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 2/40
KRJ 14.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 2/40
KRJ 14.02.2014 Fiktio Vaativa B 3/40
KRJ 15.02.2014 Sävelsalo Vaativa B 4/40
KRJ 18.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 4/40
KRJ 18.02.2014 Lowland Stud Vaativa B 3/40
KRJ 23.02.2014 Trushes Helppo A 4/30
KRJ 23.02.2014 Trushes Vaativa B 4/30
KRJ 25.02.2014 Trushes Vaativa B 1/30
KRJ 26.02.2014 Trushes Helppo A 2/30
KRJ 26.02.2014 Trushes Vaativa B 1/30
KRJ 26.02.2014 Lowland Stud Helppo A 1/40
KRJ 27.02.2014 Tuuliharja Vaativa B 1/50
KRJ 01.03.2014 Huvitus Vaativa B 6/40
KRJ 03.03.2014 Huvitus Vaativa B 3/40
KRJ 04.03.2014 Huvitus Vaativa B 6/40
KRJ 08.03.2014 Huvitus Vaativa B 1/40
KRJ 08.03.2014 Juksula Helppo A 4/60
KRJ 25.03.2014 Marvellous Herrings Vaativa B 6/50
KRJ 27.03.2014 Marvellous Herrings Vaativa B 4/50
KRJ 29.03.2014 Marvellous Herrings Vaativa B 7/50
KRJ-CUP 30.04.2014 Duren Helppo A 9/433
KERJ 20.08.2014 Pirunkorpi CIC1 5/30
KERJ 20.08.2014 Viljala CIC1 5/30
KERJ 28.01.2015 Mörkövaara CIC1 2/40

NJ 13.08.2014 Dainty: irtoSERT (pt. Kerppa)
NJ 18.02.2016 Knockturn Ponies: BIS2, MVA-SERT (pt. Welby)
NJ 31.03.2016 Rosenhof: irtoSERT (pt. Kati)
NJ 30.06.2016 Walnut Grove Shetlands: BIS1, MVA-SERT (pt. Taija)

VSN 01.03.2014 Lowland Stud: SW1, 20p.
VSN 10.03.2014 VSN: RCH, 5p.
VSN 23.03.2014 Linya Stud: RCH, 5p.
VSN 31.03.2016 Ionic: RCH, 10p.
VSN 24.05.2016 Adina: SW4, 40p.
VSN 30.09.2016 Hattuvaara: SW5, 40p.
yht. 120p
Champion myönnetty 24.05.2016
VIR MVA myönnetty 05.09.2016

VSN National Champion myönnetty 21.11.2016
AHAC: 1643 points, competing in Dressage (profile)
AHAC Region 1 Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 5, AHAC
AHAC Region 1 Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 5, AHAC
AHAC Region 2 Championships, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, Ch, 9, AHAC
AHAC Guilford International Arabian Horse Show, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Abu Dhabi, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC United Arab Emirates Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 10, AHAC
AHAC Kauber Platte Championship, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Scottsdale, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 5, AHAC
AHAC Scottsdale, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 5, AHAC
AHAC Voghera, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 5, AHAC
AHAC Sicily International Show, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 12, AHAC
AHAC Casino Cup Austria, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, RCh, 10, AHAC
AHAC Dubai International, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Arabian Masters, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9, AHAC
AHAC U.S. Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 10, AHAC
AHAC Travagliato, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Tulip Cup, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Tulip Cup, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9, AHAC
AHAC Austrian National Championships, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Buckeye, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 7, AHAC
AHAC Jordan National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Czech National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Czech National Championships, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Czech National Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8, AHAC
AHAC Menton International, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, RCh, 12, AHAC
WWS July Half Arabian Classic, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 2, AHAC
AHAC Scandinavian Open Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Scandinavian Open Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 9, AHAC
AHAC Mooslargue, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Vilhelmsborg, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC All Nations Cup, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, Ch, 15, AHAC
AHAC Kuwait National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8, AHAC
AHAC US Sport Horse Nationals, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 8, AHAC
AHAC Norwegian National Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, RCh, 10, AHAC
AHAC Norwegian National Championships, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 8, AHAC
AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
AHAC Middle East Championships, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 8, AHAC
AHAC Israeli Nationals, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8, AHAC
AHAC Brazilian Nationals, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, Ch, 12, AHAC
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Overall Half-Arabian Foal, RCh, 12, AHAC
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, Ch, 15, AHAC
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Half-Arabian Classic Head Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Salon Du Cheval, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
AHAC Sharjah, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8, AHAC
AHAC Sharjah, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, RCh, 10, AHAC
AHAC Dutch National Championships, 2015, Half-Arabian Sporthorse Colts In-Hand, TT, 8, AHAC
AHAC Dutch National Championships, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 8, AHAC
AHAC European Championships Verona, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 8, AHAC
AHAC Egypt International, 2015, Two Year Old Half-Arabian Colts, TT, 9, AHAC
AHAC Egypt International, 2015, Sweepstakes Nominated Future Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
AHAC Region 2 Championships, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 5, AHAC
AHAC Qatar International, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
AHAC Casino Cup Austria, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, RCh, 10, AHAC
AHAC Egyptian National Championships, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 8, AHAC
AHAC Travagliato, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, Ch, 15, AHAC
AHAC Arabica, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
AHAC Buckeye, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, RCh, 7, AHAC
AHAC Buckeye, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 5, AHAC
AHAC Cairo International, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Asil Cup, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Asil Cup, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Asil Cup, 2016, Third Level Dressage Test II, RCH, 12, AHAC
2016 AHAC Asil Cup, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Asil Cup, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Classic Head Senior Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Liberty Senior Stallion, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Brussels Arabian Trophy, 2016, Overall Sporthorse Half-Arabian Stallion/Colt, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC Elran Cup, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Elran Cup, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Elran Cup, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Region 9 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 9 Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 9 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC St. Petersburg Open, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC St. Petersburg Open, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC St. Petersburg Open, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC St. Petersburg Open, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Towerlands UK, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Towerlands UK, 2016, Most Classic Senior Stallion, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Towerlands UK, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 9, AHAC
Vilhelmsborg, 2016, Sweepstakes Nominated Junior Half-Arabian Sires, TT, 9, AHAC
2016 AHAC All Nations Cup, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC All Nations Cup, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Finnish National Championships, 2016, Liberty Senior Stallion, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Finnish National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Merrist Wood, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Merrist Wood, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Morrocon National Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC Morrocon National Championships, 2016, Classic Head Senior Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Morrocon National Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Region 10 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 10 Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 10 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 10 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 7, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Liberty Senior Stallion, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Third Level Dressage Test III, RCH, 7, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 11 Championships, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 12 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 12 Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 12 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 12 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 12 Championships, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Middle East Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Middle East Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Middle East Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Norwegian National Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Norwegian National Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Norwegian National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Region 13 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 13 Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 13 Championships, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 13 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 13 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 14 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 14 Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, RCH, 7, AHAC
2016 AHAC Region 14 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, CH, 9, AHAC
2016 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2016, Most Classic Senior Stallion, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2016, Fourth Level Dressage Test I, CH, 15, AHAC
2016 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 9, AHAC
2016 AHAC US Sport Horse Nationals, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC US Sport Horse Nationals, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC US Sport Horse Nationals, 2016, Fourth Level Dressage Test II, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC US Sport Horse Nationals, 2016, Fourth Level Dressage Test III, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC US Sport Horse Nationals, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 8, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Third Level Dressage Test II, RCH, 4, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Fourth Level Dressage Test I, CH, 5, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC BQ's Halloween Haunt, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Brazilian Nationals, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brazilian Nationals, 2016, Most Classic Senior Stallion, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Brazilian Nationals, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Dutch National Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC Dutch National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Egypt International, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Egypt International, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Egypt International, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Fourteen Year Old Stallions, CH, 12, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Classic Head Senior Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 8, AHAC
2016 AHAC European Championships Verona, 2016, Overall Senior Araban Stallion, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Israeli Nationals, 2016, Fourteen Year Old Stallions, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Israeli Nationals, 2016, Third Level Dressage Test I, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC Israeli Nationals, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Israeli Nationals, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Israeli Nationals, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Most Classic Senior Stallion, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Liberty Senior Stallion, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, CH, 9, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 15 Championships, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 16 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 16 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 16 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC November Show, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 4, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Classic Head Senior Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC November Show II, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, RCH, 10, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Kuwait National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Region 17 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 17 Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 17 Championships, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 17 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 18 Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 18 Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 18 Championships, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 18 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 5, AHAC
2016 AHAC Region 18 Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test III, CH, 9, AHAC
2016 AHAC Salon Du Cheval, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Salon Du Cheval, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Salon Du Cheval, 2016, Fourth Level Dressage Test III, RCH, 12, AHAC
2016 AHAC Sharjah, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Sharjah, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Sharjah, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Sharjah, 2016, Fourth Level Dressage Test III, TT, 8, AHAC
2016 AHAC UK International Arabian Horse Show, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
2016 AHAC UK International Arabian Horse Show, 2016, Third Level Dressage Test III, TT, 9, AHAC
2016 AHAC UK International Arabian Horse Show, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 9, AHAC
2016 AHAC UK International Arabian Horse Show, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 9, AHAC
2016 AHAC Verona National Championships, 2016, Fourteen Year Old Stallions, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Verona National Championships, 2016, Third Level Dressage Test I, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Verona National Championships, 2016, Third Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Verona National Championships, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 8, AHAC
2016 AHAC Verona National Championships, 2016, Overall Senior Araban Stallion, CH, 12, AHAC
2016 AHAC Fourteen Year Old Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Third Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Third Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Fourth Level Dressage Test II, RCH, 4, AHAC
2016 AHAC Fourth Level Dressage Test III, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Misty Mountains Show, 2016, Fourteen Year Old Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Misty Mountains Show, 2016, Classic Head Senior Stallions, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Misty Mountains Show, 2016, Fourth Level Dressage Test I, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Misty Mountains Show, 2016, Fourth Level Dressage Test II, TT, 2, AHAC
2016 AHAC Misty Mountains Show, 2016, Sporthorse Senior Stallions In-Hand, TT, 2, AHAC


Päiväkirja ja valmennukset

10.11.2014, kouluvalmennus / bertta
Tervehdin ystävällisesti tämän päiväistä ratsukkoani, eli tässä tapauksessa indyä ja hänen ihanaa, hyvin terhakan näköistä voikkoa ratsuponioriansa Vinskiä ja pyysin heitä jo aloittelemaan alkukäyntejä-, sekä tietysti myös ravejakin. Alkulämmittelyiden jälkeen ratsukko kuunteli maneesin keskellä pysähdyksissä tehtävän. ensimmäinen valmennuksen tehtävä, tai no harjoitus, miten vain oli siis seuraavanlainen; molemmilla pitkillä sivuilla piti tehdä ravissa taivutuksia, (toisella avo, toisella sulku) ja lyhyillä sivuilla tehtiin melko pienikokoinen ympyrä taivutellen. Lyhyen sivun keskikohdassa piti myös ottaa pysähdys tai käyntisiirtymä. Vinski oli hyvin ratsastajansa kuulolla ja totteli tehtävää tehdessä indyä mainiosti ja nöyrästi. Ori myös näytti nauttivan suhteellisen paljon työn teosta, ja se olikin tyytyväinen jo valmennuksen loppuraveissa, kunhan oli ensin siis laukattukin pääty-ympyröillä siirtymien kera!

20.08.2014, kouluvalmennus / mibula
Vinski oli heti alkuun todella eloisa ja energinen ja teki mielellään yhteistyötä. Jo käynti vaikutti tahdikkaalta ja raviin siirtyessä tahdikkuus pysyi yllä loistavasti. Ravi oli eteenpäinpyrkivää ja eloisaa eikä ponia tarvinnut juurikaan käskeä eteenpäin. Kymmenet kiemurat ja ympyrät alkoivat tuottaa nopeasti tulosta ja Vinski alkoi hakea miltei heti oikeaa muotoa. Pohkeenväistö sujui mahtavasti, kunhan ratsastaja muistaa pitää molemmat istuinluut tasaisesti satulassa, jotta väistö on mahdollisimman tasaista. Toisella kerralla Indy kuitenkin muisti istuntansa ja väistöt sujuivat moitteettomasti.

Laukkaan siirtyessä Vinski kulki jo kivasti muodossa. takajalat tahtoivat välillä unohtua matkasta, mutta pienillä pohjeavuilla takajalatkin saatiin mukavasti mukaan työstämään tahtia. Laukkatyöskentely alkoi pääty-ympyröillä, joissa kokeiltii hieman koottua laukkaa. Vinski kokosi askeleensa todella hienosti ja kepeästi, eikä yrittänyt karata kootusta laukasta. Koottu laukka onistui kumpaankiin suuntaan kivasti. Lopuksi laukkasimme vielä vähän suoralla uralla ja väistimme pari kertaa. Loppuravit menikin rennosti ravaille eteen ja alas. Hyvä te!

18.08.2014, kouluvalmennus / merikissa
Nuori nainen talutti komeaa, voikkoa ponioria maneesille päin minun noustessani autosta. Ratsukko sai alkuverrytellä itsenäisesti minun seuratessa ratsastusta hiljaisena. Lumouduin oriin liikkeistä ja sen taidosta keskittyä tehtäviin, vaikka samaa tehtävää tehtäisiinkin useamman kerran. Treenasimme laukanvaihtoja, vaikka ne Vinskiltä ja ratsastajalta hyvin onnistuikin. Muutamasta epäselvästä avusta Vinski hämmentyi ja vaihto meni pieleen, mutta näitä kertoja sattui vain muutama. Pyysin ratsastajaa parantamaan ryhtiään, se kun oli hieman etukeno. Jatkoimme erilaisilla tehtävillä, hyödynsimme mm. suurta kahdeksikkoa jota ravasimme ja laukkasimme vuoronperää. Teimme myöskin avo- ja sulkutaivutuksia, pohkeenväistöjä sekä lisäyksiä. Vinskillä riitti mielenkiintoa ja intoa jokaista tehtävää kohtaan koko valmennuksen ajan, sitä ei voinut kuin ihailla. Loppukäynnit ratsukko lähti maastoon kävelemään.

22.04.2014, kouluvalmennus / Tuulia T.
Vinski vaikutti todella eloisalta tapaukselta saapuessanne valmennukseen. Pääsit kuitenkin oriin selkään vaikeuksitta ja Vinski pysyi hyvin käsissäsi alkulämmittelyn aikana. Sen askellus näytti erittäin energiseltä, mutta Vinski ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ruveta temppuilemaan. Teille olin täksi päiväksi suunnitellut pysähdys-peruutus harjoituksia ravissa. Vinski pysähtyi täsmälleen oikeaan kohtaan, joten sen kanssa teillä ei ollut ongelmia. Annoin teille tehtäväksi peruuttaa neljä askelta pysähtymisen jälkeen ja lähteä sen jälkeen raviin. Tämä ei sujunut teiltä aivan odotusten mukaisesti, sillä keskittymisesi ilmeisesti herpaantui ja ori jatkoi peruuttamista vielä neljän askeleen jälkeenkin. Huomattuasi, että olitte peruuttaneet jo liikaa komensit Vinskin oitis eteenpäin reippaaseen raviin. Komensin teidät kuitenkin tulemaan vielä uudestaan. Toisella kerralla säilytit keskittymisesi paremmin tehtävän läpi ja suoriuduitte moitteettomasti. Muistathan kuitenkin löysätä otettasi ohjista peruuttamisen jälkeen halutessasi lähteä taas eteenpäin. Moitteettoman suorituksen jälkeen koin parhaaksi lopettaa valmennuksen siihen.

20.04.2014, kouluvalmennus / noah
Olin ensimmäistä kertaa valmentamassa Vinskiä ja indyä. Kun saavuin kentälle, ratsukko oli jo täydessä tehossa verryttelemässä raviharjoituksilla. Tänään tarkoituksena on ottaa laukanvaihtoja suoralla uralla, ensin ravin kautta ja sitten suoraan laukasta. Kun ratsukko oli verrytellyt kunnolla, kerroin tehtävän ja katsoin kun indy lähti suorittamaan ensimmäiset kerrat. Seurasin ratsukon työskentelyä ja huomasin, että vaikka Vinski nostaa laukat nätisti ravin kautta, sen liikkeellelähtö voisi olla napakampi. Nyt tuntui että ori painoi aavistuksen kädelle ja oli löysä. Kysyin tästä indyltä, joka varmisti asian olevan juuri näin. Ohjeistin napakampaan ulko-ohjan tukeen ja asettamaan muutaman seuraavan kerran reilusti ennen ja jälkeen laukanvaihdon. Kun ratsukon yhteistyö lähti pelittämään, siirryttiin välikäyntien jälkeen toiseen harjoitteeseen. Nyt tavoite oli tehdä laukanvaihto laukassa. Indy oli hyvin kuulolla ja korjasi Vinskin laukan tahtia ennen kuin tuli ensimmäiseen laukanvaihtoon, joten vaihto oli kootun näköinen ja siisti. Pyysin vielä indyä toistamaan suoritteen muutamaan kertaan, jotta harjoitus jäisi varmasti muistiin, ja koska kaikki suoritukset olivat hyviä, kiitin ratsukkoa hyvästä valmennuksesta ja jätin heidät loppuverryttelemään.

20.03.2014, päiväkirjamerkintä / Indy
Vinski kantakirjattiin II-palkinnolla! Poika käyttäytyi jokseenkin hyvin, vaikka olikin hieman hermostunut.

Ikääntyminen
1v. - 24.07.2013
2v. - 10.09.2013
3v. - 28.10.2013
4v. - 15.12.2013
5v. - 01.02.2014
6v. - 21.03.2014
7v. - 08.05.2014
8v. - 25.06.2014
9v. - 12.08.2014
10v. - 29.09.2014
11v. - 16.11.2014
12v. - 03.01.2015
13v. - 20.02.2015
14v. - 09.04.2015
15v. - 27.05.2015
16v. - 14.07.2015
17v. - 31.08.2015
18v. - 18.10.2015
19v. - 05.12.2015
20v. - 22.01.2016
21v. - 10.03.2016
22v. - 27.04.2016
23v. - 14.06.2016
4v. - 01.08.2016
25v. - 18.09.2016
26v. - 05.11.2016
27v. - 23.12.2016
28v. - 09.02.2017
29v. - 29.03.2017
30v. - 16.05.2017
Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse   |   Ulkoasu © turjake 2016   |   Tausta © Lars Hammar (CC BY-NC-SA 2.0)   |   Otsikon kuva © topvererber.de