Gestüt Silbereiche

Tequiero D'or

KTK-II (30.04.2019), ERJ-II (31.05.2022)

  • tummanruunikko (Ee Aa), 161 cm
  • syntynyt 22.07.2014 , 8v 22.01.2015
  • estepainotteinen, re. 160 cm (vt. 10)

The Art of War
hann, mrn, 165 cm
Le Labyrinthe de la Mort
hann, tprt, 168 cm
Eluchíl
Derriere L'amour
Lórien
hann, prn, 167 cm
Dagorlad
Arda
L'Amour Juneau ERJ-I
hann, trt, 166 cm
L'Amour Alaska
hann, prn, 170 cm
Barbuda
L'Amour Celebration
Magnoma
hann, trt, 160 cm
Magnum Jam
La Rochelle

17.11.2014 t. Suprant Tyria (e. Prastara PB)
12.02.2016 t. Silbers Tequila Sunrise (e. Silverlode Toxic)
01.08.2016 o. Silbers Taroudant EV-II (e. Cranleigh Kinley)
05.09.2016 t. Cranleigh Tess KTK-III ERJ-II EV-I (e. Amalthea)
27.12.2017 o. Tiramisu Oak (e. Silbers Xoxo)

Luonnekuvaus

Tequiero D'or, tutummin ”Teukka”, on oikea herrasmies. Ori ei ole oikeastaan ollenkaan orimainen, ja osaa käyttäytyä oikein mallikkaasti useimmissa tilanteissa. Perusluonteeltaan Teukka on hyvin lempeä ja ystävällinen. Se on myös tottelevainen, eikä pistä ihmisille tai muille hevosille vastaan. Ori rakastaa rapsutuksia, ja kerjääkin niitä usein lähes keltä tahansa lähettyvillä olevalta ihmiseltä. Kokonaisuutena Teukka on hyvin rento kaveri, jonka voi huoletta antaa vieraan tai kokemattomankin ihmisen käsiin.

Hoitaessa Teukka seisoo aloillaan tasan niin kauan kuin tarve on. Orilla ei tunnu olevan kiire mihinkään, vaan se nauttii hoitamisesta alahuuli roikkuen. Se saattaa usein myös nukahtaa hoitotuokion ajaksi, mikä tekee sen hoitamisesta mukavan helppoa. Teukalla ei ole mitään varusteita vastaan, ja se antaa laittaa satulankin ilman mitään kiukkuilua. Taluttaessa se seuraa nätisti perässä, eikä kukkoile muille hevosille.

Ratsastaessa Teukka liikkuu hyvin itse eteen, ja on usein mukavan rento. Se on melko herkkä, ja kuuntelee painoapuja hyvin, joten se on miellyttävä ratsastaa. Esteillä se etenee ison laukkansa avulla sujuvasti, ja se hyppää yleensä hienoja, pyöreitä hyppyjä. Radalla ori malttaa keskittyä eikä lähde kiihtymään, vaikka esteet olisivat kuinka korkeita. Se jaksaa työskennellä esteiden parissa aina innolla. Teukka tykkää esteiden lisäksi myös maastoilusta, maastoesteistä puhumattakaan. Ori onkin oikein turvallinen maastokaveri, sillä se ei ”lähde käsistä” tai pelkää oikeastaan mitään.

Kilpailupaikalla Teukka osaa ottaa rennosti. Se ei stressaannu matkasta tai vieraista hevosista, ja käyttäytyy vieraassa ympäristössä ihan yhtä hienosti kuin kotonakin. Kisaradalla se tsemppaa vielä vähän tavallistakin enemmän, sillä se pitää yleisöstä ja esiintymisestä ja haluaa tehdä parhaansa. Orin kanssa onkin helppo yltää sijoituksiin asti isoissakin luokissa, sillä sen iso laukka ja hyvä ratsastettavuus tekevät esteiden ratsastamisesta helppoa.
© Amy

Kilpailut

Teukka kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.
Esteratsastuksessa pisteitä 6655.14
Esteratsastuksessa tasolla 11/10