Ishtar Warmbloods

Singapore Sun

KTK-II (28.02.2018)   KRJ-II (30.06.2022)

  • musta westfalen-ori, 167 cm
  • syntynyt 01.01.2016 , 8v 01.07.2016
  • koulupainotteinen, ko. Grand Prix (vt. 10)

  • kasvattanut J. Kerner
  • omistaa indy VRL-06701Kuollut 11.12.2022

        Singapore Sun, alias Sulevi, on utelias ja energinen ori. Vaikka se ei tarkoita koskaan pahaa käsittelijöilleen, saa sen kanssa olla silti melko tarkkana. Sulevi on vähän sellainen haahuilija, joka on kiinnostunut kaikesta. Se saattaa esimerkiksi taluttaessa kävellä ihan kiltisti ensin vierellä, kunnes yhtäkkiä huomaakin kello kolmessa jotain, joka on aivan pakko tutkia, ja ryntää sitten sen luokse samalla ignooraamalla taluttajan täysin. Sulevilla on kuitenkin onneksi aivan erinomainen ratsastettavuus, ja se on pehmeä sekä suustaan että kyljistään. Ori suorittaa kaikenlaiset tehtävät oikein mielellään, mutta saattaa välillä keksiä vähän mielenkiintoisempaa ohjelmaa ja esittää pari kevätjuhlaliikettä kesken ratsastuksen.

San Fransisco Skyeye W Saracino
Lamya
Mohnblume Merano
Dafina
Litchi Layec Lino II
Sussi
Quiver Quantum
Sybilla

o. Ish Seoul Sky KTK-III (s. 12.03.2016, e. Wüstenfee)
t. Sixth Chihertey Prime (s. 28.10.2016, e. Caipiranha)
t. Sevilla Sun Roc KTK-III (s. 01.06.2021, e. Feierabell)

i. San Fransisco on komea musta westfalen-ori, jolle laitettiin jo aivan varsasta lähtien paljon odotuksia. San Fransisco nimittäin polveutuu emänsä puolelta Meranosta, josta povattiin suuren luokan periyttäjää, mutta onnettomuuteen menehdyttyä herra ehti olla vain yhden kauden jalostuksessa. Niinpä kaikki Meranosta polveutuvat orivarsat ovat suosittuja lähtökohdiltaan, koska suvusta löytyy harvinaista verta. San Fransisco pärjäisi kuitenkin myös ilman kuuluisaa emänisäänsä, sillä ori kvaalautui 3-vuotiaana hienosti suoraan kolmeen saksalaiseen kantakirjaan! Erityisesti herra sai kiitosta takajalkojensa mekaniikasta, mitä San Fransisco onkin periyttänyt varsoilleen. Kiivaasti alkaneen siitosuransa takia ori ei ole päässyt niin paljon koulukentille, kuin potentiaalia olisi, mutta ikäluokkakilpailuissa San Fransisco pärjäsi aikoinaan mukavasti.

ii. Skyeye W on paljon käytetty ori, joka näyttäisi jättävän varsoilleen suhteellisen pientä kokoa siitä huolimatta, että ori on itse 173cm korkea. Muuten Skyeye W:stä on käytetty niin sanotusti ”varma valinta”-nimitystä siitosorina, sillä herran varsat ovat varsin samantyyppisiä ja hyväluonteisia tammoista riippumatta. Niin on Skyeye W itsekin, ja vaikka ori ei päässyt aivan huippupisteillä westfalen-kantakirjaan, on herra suosittu jo pelkän lempeän luonteensa takia. Harva korkean tason kilpahevonen kestää elämänsä tuomat paineet kuin Skyeye W, jonka positiivinen luonne ei koskaan petä.

ie. Mohnblumen elämä on hyvin perinteinen siitostamman elämä, sillä nuorena menehtyneen isänsä takia neidistä lähes tapeltiin, kun selvisi, että kasvattaja oli valmis tamman myymään. Lopulta Mohnblume päätyi hintakilvan jälkeen suurelle saksalaiselle kasvattajalle, jossa tamma ensin kävi kahmimassa tarvittavat näyttelytulokset kilpailuista ja jäi siitä siitosuralle. Mohnblume on kuitenkin täysin elementissään roolissaan, ja nyt tamma on varsonut jo komeat neljä orivarsaa ja yhden tammavarsan. Emänä neiti on suhteellisen ankara mutta huolehtiva, ja onkin opettanut varsansa tavoille jo pienestä pitäen. Välillä Mohnblumen ravatessa laitumella silloisen varsansa kanssa katsojalle saattaa nousta mieleen, että tamma olisi saattanut sopia myös kouluratojen valtiattareksi.

e. Litchi on hyvin herkkä musta tamma, joka sopi kuin valettuna liitämään kouluaitojen sisälle. Valitettavasti hienosti alkanut ura murskaantui tamman ollessa 8-vuotias, jolloin tarhakaveri potkaisi neidin takajalkaan. Lopetustuomiolta vältyttiin, mutta pitkään kestänyt toipilasaika ja lieväksi jäänyt asentovirhe johtivat siihen, ettei Litchillä ollut enää uraa edessään kilpahevosena. Omistaja ei halunnut myydä herkkää tammaa, vaan päätti teettää neidillä varsoja, jos tamman jalka näyttäisi sen kestävän. Kolme varsaa iloisesti huolehdittuaan Litchin takajalan vamma sanoi eräänä liukkaana talvi-iltana itsensä irti pienen liukastumisen johdosta, ja niin musta tamma pääsi ansaitusti liitelemään vihreille laitumille.

ei. Layec on vähemmän tunnettu kouluori, joka vasta vanhemmalla iällään siirtyi siitosuralle. Lähes 13-vuotiaaksi asti ori toimi erään asianajajan ratsuna ja opettajana, ja parivaljakko menestyikin hienosti Saksan sisäisissä kisoissa aina Prix George tasolle saakka. Kun Layecin omistaja siirtyi enemmän perhe-elämään, myös kiinnostus orin potentiaalisista siitosmahdollisuuksista heräsi. Layec pääsi kuin pääsikin osittain hyvien kilpatulostensa ansiosta kantakirjaan, jonka jälkeen herra on ottanut tammoja vastaan aina kausittain. Ori ei aivan koskaan ole lyönyt itseään läpi kovatasoisessa seurassa, mutta herran varsat näyttävät jopa isäänsä lupaavimmilta.

ee. Quiver on kaunis tamma, joka on elänyt koko elämänsä samassa pienessä siittolassa. Neiti on varsin kipakkaluonteinen mustanruunikko, jonka säkäkorkeus 162cm ei kerro totuutta neidin egosta. Quiver ei ole koskaan mennyt sieltä, missä aita on matalin, mutta tämä onkin johtanut siihen, että tamma on yksi siittolansa vetonauloista. Alkuelämänsä Quiver vietti nimittäin ahkerasti kilpakentillä, niin este- kuin kouluradoilla ratsastajastaan riippuen. Tamman temperamenttinen luonne sopii niin lajiin kuin lajiin, ja Quiver onkin elävä esimerkki puoliveristen monipuolisuudesta. Kisauran rauhoituttua tamma siirtyi vähitellen siitosuralle ja kiitos neidin monilahjakkuuden ja kenties hyvien orivalintojen, on tamman neljästä varsasta yksi kansallisen tason estehevonen ja toinen taas pärjännyt kansainvälisillä kouluradoilla.
© Assi, kiitos!

Kilpailut

Sulevi kilpailee porrastetuissa kilpailuissa.

Kouluratsastuksessa pisteitä 6650.43
Kouluratsastuksessa tasolla 11/10
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 36.48
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 2973.43
Tahti ja irtonaisuus 3677.00
Tarkkuus ja ketteryys 0.00

NJ 16.09.2017 Everholt Estate: irtoSERT (pt. Lissu T.)

All-Sim Evaluation Station

Inspected Element Points Awarded
Character 5
Temperament 5
Ability to Work 4
Willingness to Work 5
General Specialty Aptitude 23
Basic Gaits 10
Rideability 18
Conformation 3
73% / Premier

Valmennukset

Kouluvalmennus kotona 29.12.2016 (valmentajana Cery)
Sulevi ravasi isolla, ehkä jopa laiskalla askeleella ympäri maneesia tehden isoja voltteja jokaisella sivulla. Kun orin isoimmat lihakset olivat saaneet hyvin lämpöä siirtymisissä ja ympyröillä, oli aika ottaa hieman reippaampaa askellusta. Pitkät sivut lisättyä ravia ja lyhyet sivut koottua ravia. Tämä tehtävä herätteli Sulevia hienosti ja se reagoi kun sähköisku ratsastajan apuihin mikä oli todella hienoa katseltavaa. Sama tehtävä mentiin laukassa. Laukassa Sulevi ei saanut ihan niin isoa laukkaa mihin se olisi pystynyt. Useamman toiston kautta kun ratsastaja otti ison äänensä mukaan apujen lisäksi, saatiin oriin räjähtävä lähtö. Peruslämmittelyn jälkeen teimme laukanvaihtoja lävistäjällä, joissa Sulevi olikin hienosti hereillä - melkein turhankin energisellä ja ennakoivalla meiningillä.

Onski liikuttaa Sulevin 23.06.2017 (kirjoittanut Onski)
Lupasin tänään liikuttaa valtavan kokoisen Sulevin. Hakiessani oria tarhasta, se odotti portilla, mutta päästyään ulos saman tien lähtikin itse käppäilemään. Loppumatkan ajan kuitenkin Sulevikin käyttäytyi järkevästi. Tallissa vain hoidin orin kuntoon ja lähdin taluttamaan kentälle. Alkukäyntien jälkeen pyysin Sulevilta ravia. Verryttelin oria ympyröillä ja temponvaihdoksilla, josta siirryimmekin laukalle. Sulevi kuunteli kiltisti apujani, vaikka olikin osaavampi kuin minä. Seuraavaksi lähdimmekin tekemään vähän avotaivutuksia jokaisessa askellajissa. Ensimmäiset kaksi askellajia sujuivat loistavasti, mutta viimeisen kohdalla sainkin kokea kiitettävän pukin, joka johtui uskottavasti vain siitä, että Sulevilla oli kivaa. Se teki loputkin taivutustehtävistä kuuliaisesti. Loppuraveissa annoin Sulevin venyttää kaulaansa alas, kuten myös kävellessämme loppukäyntejä verkalleen.