Rhedyn Welsh

Rhedyn Rhyming Man

VH22-022-0196

  • "Riimi"
  • s. 26.11.2022 (12 v), Suomi

  • welsh-poni (sek. B), ori
  • 133 cm, punaruunikko Ee/Aa
  • estepainotteinen, ko He B / re 90 cm

  • KTK-II, PSB-II
  • ERJ-II

Luonne

Joku voisi kuvailla Riimiä laiskaksi poniksi, mutta se olisi vain laiskaa. Riimi on hyvin älykäs ja miettii jatkuvasti päässään, mikä on hänelle kaikista paras ja helpoin reitti. Ori ei tosiaan tee mitään vain huvikseen tai miellyttääkseen toista, vaan sen täytyy saada siitä jonkin palkinto. Ei ole tiedossa, mistä Riimi on tämän taidon oppinut, koska molemmat sen vanhemmista olivat hyvin erilaisia, eikä täältä tallista löydy muitakaan älykköjä kuin Riimi.

Hoitaessa Riimiä ei kauheasti kiinnosta mitä hoitaja tekee, kunhan se ei häiritse Riimiä. Parhaiten hoitotilanteet sujuvat, jos orilla on nenän edessä vaikka pieni heinäkasa mutustettavaksi. Paikallaanolo on sen mielestä tylsää, ja se alkaa yleensä kuopimaan ja muuten vaan hyörimään ja pyörimään, jos tilannetta ei korjaa. Satulointi sujuu kuin vettä vain, mutta Riimiä saa joskus hieman suostutella ottamaan kuolaimet suuhunsa. Jos tarjolla on palkinnoksi vaikka sokeripala, ei tässäkään ole sen jälkeen enää mitään ongelmaa. Palkan pitää katsokaas olla kohdillaan.

Jos ja kun Riimin selkään pääsee, voi huokaista helpotuksesta. Ainakin, jos on koskaan pelännyt, että poni lähtee alta. Sellaista ei nimittäin Riimi koskaan tee, ja siinä mielessä se onkin aivan ihana ratsu varsinkin pelokkaille ihmisille. Haasteita tulee ponin motivoimisessa tehtäviin. Tehtävät kannattaa pitää lyhyenä ja aivan ehdottomasti lopettaa ne aina onnistumiseen. Riimi kyllä kuuntelee pohje- ja ohjasavut aina kuuliaisesti ja menee oikeaan suuntaan oikeassa askellajissa, mutta kaikki krumeluurit saa kaivaa esiin. Lisätyt ravit ja pohkeenväistöt eivät aina jaksaisi kiinnostaa. Onneksi namien lisäksi Riimi pitää rapsutuspalkkioista, ja palkkautuu hyvin siis myös rapsuista ja taputuksista. Esteiden ilmestyessä kentälle saa oriin vähän energiaa. Ei se silloinkaan mikään automaatti ole, mutta motivointia tarvitsee tehdä huomattavasti vähemmän. Hyvänä päivänä Riimi hyppää rataa korvat hörössä innosta pöristen ja hyvällä tekniikalla. Sitten jos onkin huono päivä eikä mikään kiinnosta, se näkyy. Ori on kerran jos toisenkin vain pysähtynyt kentälle, vetänyt pään alas ja suunnannut kentänlaidan ruohotupsuja kohti.

Sukutaulu

i. Ch Anfarwol Mortimer
wB, vkk, 129 cm
KTK-II
ii. Roshill Pink Panther
wB, perl, 133 cm
ie. Coasthoeve's Jeanne
wB, rtpäis, 132 cm
e. Rhedyn Gwendydd
wB, trn, 135 cm
KTK-III
ei. Tynehall Milton
wB, trn, 133 cm, KTK-III
ee. Whitebrook Evetime
wB, mkm, 136 cm

Jälkeläiset

t. Rhedyn Wild Romance (* 1.3.2023, e. Wilona Dawn) - KTK-III

Kilpailutulokset

Esteratsastuskilpailut:
ERJ:n tasolla 3/2
ERJ:n ominaisuuspisteitä 1008.42 p.

Näyttelytulokset:
NJ 06.04.2023 Rhedyn Welsh: BIS2, MVA-SERT (pt. Jannica)
NJ 27.10.2023 Rhedyn Welsh: irtoSERT (pt. Jannica)
VSN 17.07.2023 Moana part breds: Halter Reserve Champion (10 p.)

VWY-Cup:
15.03.2024 Glenwood Welsh Ponies: esteet, 80 cm » 3/30
15.05.2024 Glenwood Welsh Ponies: esteet, 80 cm » 1/33
Rate My Pony: ★★★

Kantakirjaus 20.11.2023:
17 + 18 + 19 + 18 = 72 p. KTK-II

Performance Studbook 25.12.2023:
19 + 18 + 20 + 19 = 76 p. PSB-II

ERJ:n laatuarvostelu 30.4.2024:
8 + 40 + 20 + 20 + 6 = 94 p. ERJ-II

Kuvagalleria

Päiväkirja

Kantakirjaus, 20.11.2023 ✎ omistaja
Riimi, Morris ja Carla lastattiin tänään aamulla kukonlaulun aikaan rekkaan ja suunnattiin nokka kohti ponikantakirjan marraskuun tilaisuutta. Näitä kantakirjattavia poneja vaan riittää joka tilaisuuteen, joten jonoa purettiin tälläkin kertaa sillä maksimimäärällä poneja. Riimi sai kelpoisuuden huhtikuussa kotona pidetyissä näyttelyissä, ja on siitä saakka odotellut vuoroaan. Onneksi tänään oli jokaisella ponilla hyvä päivä ja sääkin suosi, joten lastaus ja itse matka sujuivat ihan ongelmitta. Paikan päällä Morris rupesi riehumaan, varmaan jännityksestä tai innostuksesta, mikä sitten tarttui myös Riimiin ja Carlaan. Yleensä Riimi on lunkisti eikä esittele mitään kevätjuhlaliikkeitä. Tänään saimme kuitenkin hävetä silmät päästämme lastausalueella kolmen kiljuvan ja pientä ympyrää pyörivän ponin kanssa. Riimi sentään rauhoittui omaa arvosteluvuoroaan varten, kun sen ja kavereiden väliin tuli tarpeeksi etäisyyttä. Itse arviointi meni hyvin, ja Riimi sai 72 pisteellä kotiintuomisiksi II-palkinnon.