Tallin tilukset

Mulberry sijaitsee virtuaalisessa Suomessa. Talli on rakennettu jo 1900-luvun alkupuolella, mutta se uusittiin täysin siittolakäyttöön vuonna 2009. Tallin kaunis lähiympäristö antaa erinomaiset puitteet ratsastamiseen ja muutenkin hevosten kanssa oleskeluun. Sijaitsemme aivan meren rannalla, joten kesäisin voimme uittaa poneja mukavan vilpoisassa merivedessä.

Valkoiseksi rapattu, tummakattoinen tallirakennus pitää sisällään 50 tilavaa ja valoisaa karsinaa. Jokaisen karsinan perusvarustukseen kuuluu juoma-automaatti, kestävä ruokakuppi sekä suljettava ikkuna ulos tallista, josta ponit voivat työntää päänsä ulos ja katsella tallipihan tapahtumia. Myös karsinoiden ovet on rakennettu niin, että ponit voivat halutessaan katsella käytäville, tosin orikäytävällä ne on yleensä suljettu. Kuivikkeena käytämme vaaleaa, imukykyistä hamppua, joka sitoo hyvin hajua eikä juuri pölise. Karsinat puhdistetaan päivittäin ja ponit ruokitaan neljä kertaa päivässä. Joka päivä ponimme saavat myös nauttia luonnollisesta hevosenelämästään ja pääsevät ryhminä tai pareittain isoihin hiekkapohjaisiin tarhoihin. Sunnuntaisin ne saavat olla pidempään ulkona kun on vapaapäivä eikä poneilla ratsasteta (lukuunottamatta satunnaisia kilpailuja). Kesäisin käytössämme ovat myös laajat, puuaitaiset laitumet. Meiltä löytyy lisäksi myös vastavalmistunut pihatto, johon majoittuvat nuoret ponit.

Tallin ympäristö, tallipiha, on kauniiksi kehuttu ja joka viikko tarkastettu ja huollettu mukava oleskelualue. Tallin takana on suuri puiden varjostama nurmikkoalue, jolla kesäisin poneja syötellään. Pihalta löytyy myös tietenkin suuri aidattu kenttä, joka on useimmiten jaettu kahteen hieman pienempään osaan. Kentän pohja on pölyämätön, eikä sitä tarvitse kesäisinkään kastella. Syksyllä ja talvella, kun on pimeää ja kylmää, voidaan siirtyä tilavaan, lämmitettyyn punaiseen maneesiin. Maneesin molemmissa päädyissä on peilit, jotka helpottavat ratsastusta ja opetusta. Toisella pitkällä sivulla on myös kahvio sekä tuomarin koppi. Meiltä löytyy myös uusi ja kattava estekalusto joka on ihanteellinen kisojen järjestämiseen. Kesällä 2012 valmistui myös pitkään toivottu kävelytyskone.

Tallin ympäristöstä löytyy myös monia vaihtelevia maastoreittejä, joista lyhyin on noin viisi minuuttia kestävä ja pisin hieman yli tunnin. Tiestysti aika riippuu siitä, mitä tahtia ratsastetaan. Meillä on myös yksi reitti, jonka varrella on seitsemän maastoestettä, mukaanlukien vesihauta. Myös läheisellä heinäpellolla voi hyvin ratsastaa, koska se on omistuksessamme eikä sillä viljellä mitään.

Toimintana tallilla on ratsuponien kasvatus ja satunnaisten kisojen järjestäminen. Joskus tallilla järjestetään myös NJ:n ja VSN:n alaisia näyttelyitä. Varsoja ei synny kuitenkaan kovin usein, sillä haluamme pitää kasvatit laadukkaina varmistamalla, että vanhemmat ovat kisattuja sekä hyvässä kunnossa ja valitsemme myöskin kasvattien tulevat kodit huolella, mikäli ne eivät jää kotiin.

© Mulberry Ponies 2012–2023       BG © The Inspiration Gallery, Subtle Patterns       Tämä on virtuaalitalli.       This is a SIM-game stable.