Lechambrier


Brie nukkui ikiuneen 2.6.2022

KTK-II
Bronze Premium
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponiori 50% VH-tunnus VH15-029-0030
Syntymäaika, ikä 20.09.2014, 8v. 20.03.2015 Väri, genotyyppi rautias (ee Aa)
Säkäkorkeus 139 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso kouluratsastus, Helppo A (vt. 4) Maahantuoja noah.

Juuri ja juuri pikkuponin mittoihin mahtuva Brie on joka tytön unelmaponi. Monia kertoja ruunaksi luultu oripoika on asiallinen ja rauhallinen käsitellä, ja ratsastaessakin oikein osaava opetusmestari.

Hoitotilanteissa Brie on varsin rauhallinen kaveri. Sillä ei ole tapana pelleillä tai hyppiä hoitajansa silmille, vaan se pysyy hoitotoimenpiteiden ajan visusti paikallaan, ja keskittyy lähinnä nukkumiseen. Se on toisaalta myös oikein utelias, ja nauttii kaikesta saamastaan huomiosta täysin rinnoin. Tämän ponin kanssa kaikenlainen puuhastelu on miellyttävää, sillä Brie ei ole edes uusissa tai jännittävissä tilanteissa lainkaan vaikea. Eläinlääkäriin se suhtautuu aina varsin positiivisesti, ja vaikka kengityskin aina välillä tuntuu jännittävän, pistää poni silti parastaan, ja saakin usein kehuja rohkeudestaan. Talutustilanteissa Briellä ei ole kiire mihinkään, ja se liikkuukin varsin verkkaisesti. Ponin voi huoletta antaa vaikka lapselle talutettavaksi, sillä se on kuuliainen ja seuraa taluttajaansa kuin koira konsanaan.

Vaikka Brie onkin kunnostautunut kouluratsastuskilpailuissa oikein erinomaisesti, se on selästä käsin varsin rauhallinen kaveri. Brie onkin enemmän sellainen dieselmallin ratsu, kuin säpäkkä ja kuuma kilpahevonen. Brie onkin aivan aloittelijoidenkin ratsastettavissa, sillä se on kuuliainen ja miellyttämishaluinen, olematta kuitenkaan erityisen herkkäkään. Toisaalta Briestä pitävät myös kokeneemmat kuskit, sillä sen miellyttämishalun johdosta myös vaativampien asioiden treenaaminen onnistuu vaivatta. Vaikka poni kaipaakin aina ensi alkuun hieman herättelyä, se osaa olla oikein hieno ja toimiva kouluponi. Brien paras askellaji on sen tahdikas ja pyöreä laukka, josta se onkin saanut runsaasti kehuja useilta koulutuomareilta vuosien saatossa.

Kilpailupaikoilla Brieen voi aina luottaa, sillä se jatkaa samalla kaikki käy -asenteella kuin kotonakin. Se ei ole moksiskaan uusista paikoista, vaan käyttäytyy asiallisen rauhallisesti myös vieraiden ponien ympäröimänä ahtaalla verryttelykentällä. Brietä ei turhaan tarvitse varoakkaan, sillä se ei koskaan pure tai potki, vaan suhtautuu kaikkeen positiivisin mielin. Myös lastautuminen hoituu rautiaan kanssa varsin rutiininomaisesti, eikä Brie aiheuta hankaluuksia myöskään matkojen aikana.
© Penelopeia

i. Bayucot Raqchi
ox (PPA) trt 150cm
ii. Jaguar Paw
ox rtkm 148cm
iii. Kahente
ox rtkm 147cm
iie. Infiernito
ox m 146cm
ie. Sequoyah
ox rt 145cm
iei. Scatchwah
ox prt 146cm
iee. Mailloux
ox rn 150cm
e. Coldicott Domino
nf rn 135cm
ei. Crowsforth Scully
nf mrn 139cm
eii. Conway Warelow
nf rnkm 136cm
eie. Magalhaens Leona
nf mrn 135cm
ee. Maillebiou
nf prt 137cm
eei. Woodshay's Rubidium
nf prt 135cm
eee. Magrath
nf vprt 135cm

Brie on jalostuskäytössä ratsuponijalostukseen sopiville tammoille. Ota yhteyttä sähköpostilla, mikäli astutus kiinnostaa!

Benni kilpailee vain porrastetuissa koulukilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet oriin VH-profiilista.

Kuuliaisuus ja luonne: 777.67 op
Tahti ja irtonaisuus: 1104.55 op
KRJ: 1882.22 op (vt. 5)
Status: kilpailueläkkeellä

VSN 24.05.2016 Adina: RCH, 10p. (tuom. Sirpa)

Kantakirjattu 28.02.2017 (18 + 18 + 18 + 19 = 73p. KTK-II)

30.12.2014, päiväkirjamerkintä / ex-omistaja noah
Lechambrier on Blackwoodsin uudistumispäätöksen tuloksena meille Englannista tuotu kouluponi. Luonteeltaan erittäin miellyttämishaluinen ja kiltti nuori ori aloittaa kilpailemisen nyt Saksassa. Orin varalle on myös jo muutamia jalostussuunnitelmia, sillä se edustaa hienoa new forestinponilinjaa. Brien suvusta löytyy muutenkin paljon kuuluisia kouluratsuja, joita ei usein näe ratsuponien suvuissa. Toivotaan, että orin tulevaisuus tuo tullessaan paljon hyvää ja että pienikokoinen herra täyttää sille asetetut suuret saappaat. Brie saapui Blackwoodsiin juuri sopivasti uudenvuodenaatonaattona, joten pääsemme jo huomenna kokeilemaan aamusta orin toimivuutta kevyesti. Annetaan kuitenkin vuoden 2015 tulla rauhassa ennen kuin Brien kanssa lähdetään valmentautumaan ja kisaamaan aktiivisesti. Hyvää uuttavuotta!