Walden Park Blackberry

KTK-III
Premier
Legion of Supreme Masters (++++//)
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponiori 37.5% VH-tunnus VH16-029-0254
Syntymäaika, ikä 10.07.2016, 8v. 10.01.2017 Väri, genotyyppi ruunikko (Ee Aa)
Säkäkorkeus 148 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso esteratsastus, 120 cm (vt. 6) Kasvattaja Walden Park Ponies  

Bruno on se poni, joka aina ensimmäisenä on turpa toisen taskussa tutkimassa mahtaisiko tulokkaalla olla jotakin herkkua mukanaan. Ruunikko poniori onkin varsin sosiaalinen tapaus, joka tahtoo aina olla huomion keskipisteenä. Ratsastaessa Bruno on sen verran vauhdikas tapaus, että se tarvitsee selkäänsä melko kokeneen kuskin, jota ei hirvitä ratsastaa joka paikkaan pomppivalla formulaponilla.

Hoitotilanteissa Brunolla on tapana kerjätä huomiota vähän liiankin usein. Sillä onkin vaikeuksia jättää hoitaja rauhaan esimerkiksi satulan laiton aikana, sillä se on jatkuvasti tökkimässä ihmistä kylkeen kerjäten rapsutuksia ja uusia sokeripaloja. Toisaalta Brunosta on myös vaikea olla pitämättä, sen verran suloinen tapaus se on suurien ruskeiden nappisilmiensä kanssa. Mitään tuhmaa tai ilkeää ori ei tee ikinä, vaan se on käsiteltäessä oikein hyväkäytöksinen, jos jatkuvaa huomion hakemista ei oteta mukaan laskuihin. Taluttaessa Bruno kaipaakin jo hieman taitoa käsittelijältään, se nimittäin osaa olla hyvinkin säpäkkä tapaus. Varsinkin tuulisella säällä poni haluaisi mieluummin lentää kuin kävellä rauhallisesti taluttajansa vierellä.

Ratsastaessa Bruno on vauhdikas ja vikkelä tapaus. Jo alkuverkassa se on usein hyvinkin menohaluinen, ja sitä saakin olla yleensä lähinnä rauhoittelemassa. Kannusta tai raippaa ei Brunon kanssa tarvita, se nimittäin ylittää esteen kuin esteen enempää kyselemättä. Ratsastajalle jääkin lähinnä hätäjarruna toimiminen, Brunolla nimittäin nousee vauhti päähän aina viimeistään sitten kun esteet tulevat mukaan kuvaan. Vaikka ponilla ei olekaan tapana kiellellä tai muutenkaan epäröidä, se ottaa helposti puomeja matkaansa, jos ratsastaja ei ole tasapainottamassa orin villiä menoa. Toisaalta jos sen kanssa onnistuu tekemään nollaradan, on uusinnassa sijoitus lähes satavarma juttu. Koulutuuppaaminen ei Brunoa juurikaan kiinnosta, ja sen keskittymiskyky onkin sileällä usein varsin hukassa. Varsinkin ensimmäisten laukkojen jälkeen sen meno kiihtyy yleensä hyvinkin vauhdikkaaksi.

Kisapaikoilla Bruno on kuin kotonaan, se nimittäin on aina parhaimmillaan yleisön edessä. Käsihevosalueella se saattaa olla hieman normaaliakin vauhdikkaampi, mutta selästä käsin se yleensä on jopa kotikenttääkin miellyttävämpi. Traileriin Bruno menee parhaiten tutun hevoskaverin perässä, mutta hätätapauksessa sen saa lastattua myös käyttämällä riepu silmillä -tekniikkaa. Kuljetuksen ajan se osaa olla asiallisesti, eikä aiheuta ylimääräisiä ongelmatilanteita.
© Penelopeia

i. Green Tea x
x rnkm 159cm
ii. Matcha xx
xx prn 165cm
ie. Hikmah bint Layth ox
ox rnkm 148cm
e. Walden Park Raspberry
BRP 75% prn 144cm
ei. Penparc Llwch Gwyn
wB prn 133cm
ee. Haemovore Panna Cotta
BRP 50% m 147cm (xx x nf)

Bruno on jalostuskäytössä ratsuponijalostukseen sopiville tammoille. Ota yhteyttä sähköpostilla, mikäli astutus kiinnostaa!

Bruno kilpailee vain porrastetuissa estekilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet oriin VH-profiilista.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1269.75 op
Kuuliaisuus ja luonne: 1689.71 op
ERJ: 2959.46 op (vt. 6)

NJ 31.07.2017 Knockturn Ponies: irtoSERT (pt. Vibaja)

Kantakirjattu 28.10.2017 (17 + 18 + 16 + 17 = 68p. KTK-III)