Heathway Black Pearl

Champion
KTK-II
Legion of Supreme Excellence (++++/)
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponitamma 50% VH-tunnus VH16-029-0350
Syntymäaika, ikä 22.08.2016, 8v. 22.02.2017 Väri, genotyyppi musta (Ee aa)
Säkäkorkeus 146 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso esteratsastus, 110 cm (vt. 5) Kasvattaja Heathway Stud  

Heathway Black Pearl, tutuimmin Pearl, on lempeä ja kaikkien hoidettavissa oleva poni. Rauhallisuutensa vuoksi tamma on oikein mukava ja helppo hoitaa, eikä varustaminenkaan tuota hoitajalle päänvaivaa. Tammalla on ehkä hieman herkkä hipiä, joten harjatessa täytyy muistaa kevyet ja pehmeät harjausvedot. Pearlin voi hoitaa niin karsinassa, käytävällä, kiinni tai vapaana, sillä tamman jalat tuntuvat juurtuvan paikoilleen oli kyse sitten käytävällä tai karsinassa hoitamisesta. Taluttaessa Pearl kävelee vierellä, eikä keksi minkään sortin temppuja, taluttaa voi siis kokemattomampikin ihminen.

Sileällä ratsastettaessa Pearlilla on tasaiset ja irtonaiset liikkeet, joita ratsastajan on helppo mukailla. Vaatii ratsastajalta jo jonkin verran kokemusta kulkeakseen pyöreänä ja omalla moottorilla, maltillisuus on myös asia, jota tarvitaan. Tamma työskentelee aina mielellään, keskittyneesti ja nöyränä, ei keksi metkuja eikä säiky turhia. Pearl tarvitsee jokseenkin pitkät alkuverryttelyt toimiakseen, mutta avuille saatuaan kulkee kauniisti kantaen itsensä ja on herkkä pohkeelle. Suusta nykimistä ei siedä, huomauttaa siitä saman tien pään heittelyllä ja jännittymisellä. Ratsastajan kevyt tuntuma, rauhallinen istunta ja selkeät avut ovat työskentelyssä ihan A ja O. Tamma on osaava ja taitoa sekä intoa löytyy, mutta tarvitsee oikeanlaisen ratsastajan näyttääkseen itsestään parhaat puolet.

Esteet ovat tamman bravuuri ja antaa radalla ihan väsymiseen asti kaikkensa. Pearl ei kuumu esteillä, mutta vauhtia kuitenkin löytyy aina tarvittava määrä. Hyppytekniikka on kuin luotu suurille esteille ja pudotuksia tulee harvoin, hypyt ovat ilmavia ja kevyitä. Tamma on tarkka hypyissä ja myös ponnistuspaikoissa, joten ratsastajan tehtävä on tuoda tamma suorana esteelle, ettei kieltoja tulisi. Pearl on reipas ja rehellinen ratsastaa, mutta vaatii osaavan ratsastajan esteille. Erikoisesteet eivät ole tammalle ongelma eikä kyttää edes vettä. Maastoesteillä vauhtia on ihan pidättämiseen asti, mutta rauhoittuessaan toimii hyvin ja hyppää mielellään.

Maastossa on vauhdikas menijä ja harvoin tulee sellaisia tilanteita missä Pearl jotain säikkyisi. Isoja ajoneuvoja saattaa hämmästellä, muttei koskaan ryöstä tai käänny kotiinpäin, ennemminkin jähmettyy niille sijoilleen. Niin rauhalliset kuin vauhdikkaat maastolenkit maittavat tammalle ja kulkee varmasti ja korvat hörössä eteenpäin. Kilpailuissa Pearl on kuin vanha konkari, ei hermostu vaan keskittyy kaikkeen tekemiseensä sataprosenttisesti. Kilpailupaikoilla tamma seuraa uteliaana muita hevosia sekä ympärillä pyöriviä ihmisiä, niistä kuitenkaan suurempia välittämättä. Pearl on helppo kisakumppani. Eläinlääkärissä ongelmia ei oikeastaan koskaan ole ollut, niin rokotukset kuin raspauksetkin hoituvat oikein mallikkaasti. Tammaa on usein kehuttukin hyvästä päästään.
© Milow

i. Bourkan ox
ox m 148cm
ii. Darwish ox
ox m 149cm
ie. Elfat bint Fanous ox
ox tprn 145cm
e. Heathway Wicked Wench
conn mkm 145cm
ei. Heathway Walrus
conn mkm 146cm
ee. Mór Muman
conn rnkm 145cm

Pearl kilpailee vain porrastetuissa estekilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet tamman VH-profiilista.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1181.97 op
Kuuliaisuus ja luonne: 1255.00 op
ERJ: 2436.97 op (vt. 6)
Status: kilpailueläkkeellä

NJ 09.11.2016 Walnut Grove Shetlands: irtoSERT (pt. Siiri K.)
NJ 09.05.2017 Haavelaakso: irtoSERT (pt. vaapu)
NJ 04.02.2018 Noir Poneys de Sport: irtoSERT (pt. Lissu T.)

Kantakirjattu 20.02.2018 (20 + 19 + 19 + 19 = 77p. KTK-II)
Champion myönnetty 27.03.2018