Velveteen Rabbit

(Champion)
KTK-II
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponiori 50% VH-tunnus VH17-029-0183
Syntymäaika, ikä 20.05.2017, 8v. 20.11.2017 Väri, genotyyppi mustanruunikko (Ee Ata)
Säkäkorkeus 147 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso kouluratsastus, Helppo A (vt. 4) Kasvattaja D. Rogers  

Luonne tulossa.

i. Soul Meets Body
BRP 25% mrn 148cm
ii. Miracle Aligner xx
xx rn 160cm
ie. Fool For Love
BRP 50% mrn 143cm (ox x conn)
e. Cherry Royale
BRP 75% rt 140cm
ei. Penparc Sparrow
wB trt 133cm
ee. Grasshopper
BRP 50% m 144cm (xx x wB)

Velvet on jalostuskäytössä ratsuponijalostukseen sopiville tammoille. Ota yhteyttä sähköpostilla, mikäli astutus kiinnostaa!

Isä Soul Meets Body on mustanruunikko suurikokoinen poni pienellä poniprosentilla. Siinä on paljon täyttä verta ja sen liikkeet ja olemus ovatkin sen mukaiset - kyseessä on hyvin lennokas, irtonaisesti liikkuva kaveri. Luonteeltaan ori on menevyydestään huolimatta hyvin kiltti ja kokemattomampienkin käsiteltävissä. Ratsukoulutuksen tultua päätökseen olikin selvää, että Soul Meets Bodysta leivottaisiin kilpakaveri jollekin tavoitteelliselle nuorelle. No, nuoria on tullut ja mennyt sitä mukaan, kun edelliset ovat siirtyneet hevosiin. Soul Meets Body on vienyt monta ratsastajaa helpoista luokista aina vaativan tason podiumille asti. Oriin ennätysprosentit vaativasta luokasta ovat yli 70%. Nykyään ori on jo kilpailueläkkeellä ja keskittyy siitosoriin puuhiin.

Isänisä Miracle Aligner on flopannut laukkahevonen, jonka elämälle löytyi tarkoitus ratsuna pienten valkeiden aitojen sisäpuolella. Ruunikko ori on jo varsasta asti ollut luonteeltaan täysiveriseksi hyvin rauhallinen, ja siltä on puuttunut tarvittava kipakkuus ja kilpailunhalu menestyksekkääseen ovaaliradan kiertämiseen. Niinpä Miracle päätyikin laukkatilalta muutamaksi vuodeksi myyntihevostallille kasvamaan, ja siitä kehkeytyi hyvän ruokinnan ja treenin avulla varsin puoliverimäinen ilmestys. Hyväluontoinen, kiltti ori päätyi lopulta oikean ratsastajan alle ja on tehnyt tasaisen hyvää uraa niin koulu- kuin esteratsastuskilpailuissakin. Tammojakin se on saanut treffailla, enimmäkseen poneja ja puoliverisiä. Täysiverivarsoja Miracle ei ole jättänyt.

Isänemä Fool For Love on mustanruunikko keijukainen. Sen kasvattaja oli jo pitkään kaavaillut varsaa näyttelyissä palkitusta connemaratammastaan, ja kun Britteihin saapui muutaman vuoden ajaksi vierailulle yönmusta arabiori, ei päätöstä ratsuponivarsasta tarvinnut kauaa miettiä. Ensimmäisen polven risteytyksenä Fool For Love oli varsana hieman epämääräisen näköinen, eikä juuri menestynyt näyttelyissä. Kiltin tamman kanssa keskityttiin ratsukoulutukseen ja siitä tulikin tuttu näky paikallisissa ratsastuskilpailuissa. Helpoista koululuokista harvoin lähdettiin kotiin ilman ruusuketta. Treenaamisen seurauksena kevytrakenteinen tamma keräsi hyvin lihasta ja sen ulkonäkö tasapainottui. Parin varsan jälkeen näyttelymenestystäkin alkoi kertyä ja Fool For Love on saanut kiitosta jälkeläisarvosteluissa hyvin menestyneistä varsoistaan.

Emä Cherry Royale on suloinen rautias ratsuponitamma. Se on sukuaan kunnioittavasti hyvin welshmäinen niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin - pohjimmiltaan kiltti käsiteltävä, mutta tarpeen tullen hyvin omanarvonsa tunteva ja sähäkkä. Isältään se on perinyt myös laadukkaan ravin. Cherry on toiminut kilpaponina menestyen niin helpoissa kouluratsastuskilpailuissa kuin nyt vanhemmalla iällä myös maahankaivettujen esteiden ylittämisessä. Kouluradalla kuka tahansa ei saa siitä parhaita puolia esiin, kipakka tamma vaatii hyvin tasaista ratsastusta, mutta esteradalla pienet säröt täydellisessä harmoniassa eivät niin menoa haittaa. Varsojakin Cherryllä on muutama, tammavarsat hyvin emänsä tapaisia luonteeltaan, orivarsat ovat olleet rauhallisempia.

Emänisä Penparc Sparrow on tunnetun welshsiittolan kasvatti. Tummanrautias läsipää on todellinen näyttelyiden konkari, ja se tuodaan vieläkin silloin tällöin suurimpiin karkeloihin näytille veteraaniluokkaan. Kotiin se lähtee aina seppeleen ja rusetin kanssa, luonnollisesti. Luonteeltaan Sparrow on tyypillinen poniori, helposti innostuva ja ääntä lähtee kuin pienestä kylästä. Tammoistaan se on tarkka, eikä kotitallilla pidä juuri muiden oriiden läheisestä seurasta. Tuhansien näyttelyvisiittien ansiosta se on kuitenkin oppinut seisomaan arvosteltavana kehässä aloillaan kuin patsas, vaikka ympärillä pyörisi mitä tahansa poneja. Ratsukoulutettu sitä ei ole, mutta ajohommat metsäteillä siltä sujuvat.

Emänemä Grasshopper on musta ensimmäisen polven ratsuponiristeytys täysiveri-isästä ja welshponiemästä. Korrektirakenteinen poni oli varsana hyvin kevyt, vielä nuorenakin oikein oppikirjaesimerkki pienikokoisesta, lapsen ratsuksi sopivasta urheiluhevosesta, mutta nykyään ponimummolla on jo valtava maha varsojen ja herkkujen seurauksena. Kiltti Grasshopper on omistajiensa suosikki ja siksi se lieneekin päässyt lihomaan liioilla porkkanoilla.. Nuorempana tamma kilpaili helpoissa koululuokissa ja pärjäsi niissä hyvin. Muutaman kisakauden jälkeen se jäi harrasteponiksi ja pyöräytti muutaman varsan, ennen siirtymistään nykyisten omistajiensa hoiviin seuraponiksi perheen kilpahevosille.
© Dani

Velvet kilpailee vain porrastetuissa koulukilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet oriin VH-profiilista.

Kuuliaisuus ja luonne: 983.24 op
Tahti ja irtonaisuus: 865.86 op
KRJ: 1849.1 op (vt. 5)
Status: kilpailueläkkeellä

NJ 15.02.2018 Knockturn Ponies: irtoSERT (pt. Lissu T.)
NJ 10.02.2019 Kavalniemi: BIS1, MVA-SERT (pt. Jannica)
NJ 15.06.2019 Adina: irtoSERT (pt. Jannica)

Kantakirjattu 20.03.2018 (19 + 18 + 18 + 17 = 72p. KTK-II)