Rhedyn Welsh

Rhedyn Gwraig Y Rhosyn

VH22-024-0192

  • "Gugu"
  • s. 22.09.2022 (9 v), Suomi

  • welsh mountain (sek. A), tamma
  • 118 cm, ruunivoikonkimo Ee/Aa/nCr/Gg
  • estepainotteinen, ko He B / re 60 cm

  • KTK-II

Luonne

Eräänä päivänä joku sai idean yhdistää Hattu, itsepäinen ja dramaattinen ori, ja Tuittu, myös itsepäinen ja dramaattinen tamma. Tuitulla oli niin hieno suku, ja Hatunkin suku oli täynnä menestyjiä. No, sen yhdistelmän tuotos syntyi kauniiseen syksyiseen iltaan, kun lehdet olivat jo hieman punastuneet ja kellastuneet. Heti tammavarsan päästyä jaloilleen, se lähti vipeltämään pitkin varsomiskarsinaa sellaisena väkkäränä, että jopa Tuittu-emän hermo alkoi pettää. Jaa-a, mihinkähän kaikkeen sitä saa alkaa varautua, oli ensimmäinen ajatus kasvattajan päässä. No, ei voi kuin itseään syyttää. Ainakin tamman ulkonäkö oli kauneinta, mitä oli hetkeen maan päällä nähty.

Anteeksi kaikille jotka joutuvat tämän tallin ponien lempinimiä näkemään ja kuulemaan. Herkimmät voivat nyt sulkea silmänsä: varsan lempinimeksi muodostui nimittäin Gugu. Siinä missä mielikuvitus loppuu, kauheus alkaa. Gugugaga ei kuitenkaan nimistä mitään ymmärrä, luojan kiitos, sillä sen reaktio siihen olisi varmaan vähintään epämiellyttävä. Gugu on nimittäin – kaikkien yllätykseksi – perinyt molemmilta vanhemmiltaan tavan reagoida asioihin, tavaroihin, tapahtumiin, ääniin, liikkeisiin, muutoksiin... Jos hoitaja harjaa ponia väärällä tavalla, Gugu näyttää sen ilmeellään. Jos harja on liian karkea, Gugu kyllä antaa hännällään piiskaa. Jos hoitajalla on kiire, Gugu ei todellakaan ole yhteistyöhaluinen. Tallissa on opittu, että tamma rakastaa rauhaa ja pehmeyttä sekä tunnelmassa että äänissä ja asioissa.

Ratsuna Gugumme ei rehellisesti sanottuna ole kummoinen. Harmi vain, koska yksi idea tämän yhdistelmän takana oli parantaa emän ratsun lahjoja isän taidoilla. Hattu-isä on nimittäin melkoinen kouluponi pienestä koostaan huolimatta. Liikkeet Gugu sentään on saanut isältään, mutta satulan alla niitä on vain vaikeampi saada näkyviin. Emänsä tavoin Gugu kuitenkin pitää hyppäämisestä. Tekniikka on parantunut emään verraten, mutta parhaat hypyt poni esittää silti irtona. Ohjasajoa on myös Gugun kanssa kokeiltu, ja siinä se on itse asiassa oikein mainio otus. Parhaimmillaan kaunis kimo tammamme on kuitenkin näyttelykehässä – Gugu rakastaa poseeraamista ja esittää myös parhaat raviliikkeensä tuomareille. Kunhan vain esittäjä ei tammaa häiritse ja myös muut kehässäolijat pitävät kunnollisen turvavälin.

Sukutaulu

i. Ch Llanwenarth Bryn Hadof
wm, prn, 116 cm
KTK-III VWY-I
ii. VIR MVA Ch Llanwenarth Master Prophet
wm, mkm, 120 cm, KTK-I VWY-II
iii. Ch Rhynau Mawr Menuett KTK-III VWY-II
iie. Ch Hennieth Lady Rose KTK-III VWY-II
ie. Ch Llanwenarth Willow
wm, prn, 120 cm, KTK-I
iei. Twystep Bryn Jacky KTK-I
iee. Llanwenarth Cookie KTK-I
e. Rhedyn Tawny
wm, rnvkkkm, 115 cm
KTK-III
ei. Charad's Sinbad
wm, mkm, 120 cm, KTK-III
eii. Twryrofd Magod
eie. Ch Corrador Casmina YLA3
ee. Ch Brynderwyn Pibydd Du
wm, rnvkkkm, 114 cm, KTK-III
eei. Ch Rhoscolyn Wren Denver KTK-III VSN Ch
eee. Blaeniog Rhosyn Y Mynydd KTK-III

Jälkeläiset

t. Rhedyn Mourning Glory (* 7.1.2023, i. Ceiriosen Chwilolau)

Kilpailutulokset

Esteratsastuskilpailut:
ERJ:n tasolla 3/2
ERJ:n ominaisuuspisteitä 1026.04 p.

VWY-Cup:
15.09.2023 Glenwood Welsh Ponies: esteet, 60 cm » 3/19
Rate My Pony: ★★★

Kantakirjaus 20.2.2023:
18 + 17 + 17 + 18 = 70 p. KTK-II

Päiväkirja

Uittoreissu, 30.6.2023 ✎ omistaja
Gugu on muiden tallimme tammojen kanssa viettänyt viime viikot laidunlomaa. Gugulle tämä järjestely on sopinut ihan hyvin – ei tarvitse huolehtia kuin nelijalkaisten tovereiden ärsyttävistä piirteistä. Näin perjantain ja lomakauden alkajaisten kunniaksi päätimme kuitenkin tallilla ottaa muutamat tammamammat laitumelta ja lähteä merenrantaan pulikoimaan. Gugu ei ole koskaan aiemmin uinut, saati käynyt rannan lähelläkään, joten emme oikeastaan tienneet, mitä odottaa. Mukana oli kuitenkin kokenut uimari Mary, jonka toivoimme rohkaisevan myös Gugua veteen. No, eihän siitä kuitenkaan oikein mitään tullut. Pitkän maanittelun ja lukuisten porkkanoiden jälkeen Gugu kastoi kyllä kavionsa rantaveteen, mutta edes polvenkorkeudelle ei päästy. Tamma oli paljon kiinnostuneempi paikan ruokatarjonnasta, joten annoimme sen sitten rauhassa napostella muiden uidessa. Ainakin mereltä puhaltava tuuli tarjosi Gugullekin hieman viilennystä kesähelteisiin.