Rhedyn Welsh

Tirion Minstrel

VH22-024-0198

  • "Milo"
  • s. 11.12.2022 (11 v), Wales

  • welsh mountain (sek. A), ori
  • 119 cm, ruunikonkimo EE/Aa/Gg
  • koulupainotteinen, ko He B / re 60 cm

  • VIR MVA Ch
  • KTK-I
  • VWY-II

Luonne

Tirion Minstrel tuli meille Suomeen kasvattajaltaan Walesista keskellä joulukuuta ja jäätävää lumipyryä. Ori on komea kuin mikä ja tullut selkeästi vanhempiinsa niin ulkonäkönsä kuin luonteensakin puolesta. Milolla kesti hieman normaalia kauemmin tottua uuteen kotiin, ja tietynlainen herkkyys näkyy selkeästi muissakin sen piirteissä.

Milo on todella kiltti hoitaa eikä satuttaisi varmasti kärpästäkään, ainakaan tarkoituksella. Jos hoitaja on epävarma tai arka, se tarttuu helposti Miloon ja tällöin Milokin alkaa hermostua ja ahdistua. Sen takia sillä onkin vain yksi vakituinen käsittelijä. Ratsuna Milo on niin ihana - sillä on varmaan maailman pehmein laukka ja se on muutenkin herkkä ja kuuliainen. Esteet jännittävät Miloa liikaa, joten niitä ei selästä käsin kauheasti hypätä. Näyttelykehissä tämä kimo ori loistaa, kunhan mukana on tuttu ja turvallinen esittäjä.

Sukutaulu

i. Wreathmoor Magnum
wm, mkm, 116 cm
KTK-III VWY-C
ii. Macynog Millenium
wm, mkm, 112 cm
ie. Wreathmoor Poppy
wm, rt, 110 cm
e. VIR MVA Ch Llangaynor Betrys
wm, rnkm, 116 cm
KTK-I VWY-C
ei. Llangaynor Bedwr
wm, km, 120 cm
ee. Llangaynor Delia
wm, km, 116 cm

Jälkeläiset

o. Rhedyn Welsh Wizard (* 13.6.2023, e. Anfarwol Prydwen)
o. Rhedyn Cerddor Lloer (* 5.2.2024, e. Rhedyn Hazy Moon)
t. Rhedyn Celtic Mint (* 3.3.2024, e. Rhedyn Celtic Nocturne)

Kilpailutulokset

Kouluratsastuskilpailut:
KRJ:n tasolla 3/2
KRJ:n ominaisuuspisteitä 1061.97 p.

VWY-Cup:
15.04.2023 Glenwood Welsh Ponies: koulu, He C » 1/25
15.09.2023 Glenwood Welsh Ponies: koulu, He C » 4/20

Näyttelytulokset:
NJ 11.02.2023 Llanwenarth Stud: irtoSERT (pt. Jannica)
NJ 20.03.2023 Lindgård: BIS3, MVA-SERT (pt. Jannica)
NJ 23.06.2023 Rhedyn Welsh: BIS2, MVA-SERT (pt. Siiri)
NJ 31.08.2023 Rhedyn Welsh: irtoSERT (pt. Jannica)
Rate My Pony: ★★★

Kantakirjaus 20.3.2023:
22 + 21 + 21 + 21 = 85 p. KTK-I

VIR MVA Ch myönnetty 1.10.2023

VWY:n laatuarvostelu 2.1.2024:
8 + 5 + 4,5 + 23 + 4 = 44,5 p. VWY-II

Päiväkirja

Laatuarvosteluun, 22.12.2023 ✎ omistaja
Ilmoitin Milo-möllykän VWY:n laatuarvosteluun. Aika jännää! En yhtään tiedä, miten se tulee sujumaan, ottaen huomioon herkkis-Milon luonteen, mutta sormet ristissä toivon parasta. Olen valmistautunut ostamalla uuden arsenaalin shampoota ja kiiltosuihketta, jotta ori varmasti saadaan edustuskuntoon arvostelupäivän aamuna.

Arkeen paluu, 27.9.2023 ✎ omistaja
Sydämeni on särkynyt joka kerta, kun olen joutunut katsomaan pikkuista Milo-raukkaa kyhjöttämässä karsinassa tai pienessä sairastarhassaan. Ontumisen takia oria on täytynyt pitää rajoitetussa tilassa, jotta se ei kipeytä paikkojaan enempää vaan pääsee paranemaan. No, hoito on onneksi tepsinyt, hitaasti mutta varmasti. Milo oli eilen jo liikkeissään täysin puhdas, mutta päätimme vielä eilisen pitää sitä pikkutarhassa, ihan niin kuin varmuuden vuoksi. Tänään ori päästettiin takaisin poikien laumaan isoon tarhaan, ja voi sitä riemua. Kyllä oli poni tyytyväinen, ja niin oli omistajakin. Toivotaan, että näitä ontumisia ei nyt tule uudestaan.

Visiitti lekurin luona, 12.9.2023 ✎ omistaja
Tänään aamulla heiniä jakaessa yksi tallityöntekijöistämme huomasi Milon ontuvan vasenta etujalkaansa. Sain huolestuneen soiton ja lähdin heti vauhdilla tallille. Siellähän se oli, surkean näköinen Milo, syömässä aamuheiniään, mutta varomassa varaamasta painoa kipeälle jalalleen. Soitin heti tutulle eläinlääkärille, mutta hän ei ollut vapaana tallikäynneille tänään, joten jouduimme lähtemään lähimmälle auki olevalle klinikalle trailerilla.
Klinikalla odottelu tuntui ikuisuudelta, ja Milo-raukka seisoi kärsivällisenä vieressäni. Eläinlääkäri tutki sen perusteellisesti samalla kun mietin kaikkia mahdollisia (ja varmaan mahdottomiakin) syitä ontumaan. Lääkärin diagnoosi toi helpotuksen huokauksen – onneksi kyseessä oli vain lievä niveltulehdus, joka olisi helppo hoitaa. Eläinlääkäri piikitti tulehtuneen nivelen ja saimme kotiin jatkohoito-ohjeet, joiden avulla Milon pitäisi olla pian taas omassa, upeassa priimakunnossaan ja pääsemme palaamaan arkeen.

Näyttelyt kotona, 31.8.2023 ✎ omistaja
Järjestimme tänään täällä kotona welsh A -poneille näyttelyt, joihin myös Milo pääsi osallistumaan. Milolla on aiemmista näyttelyistä kerättynä kolme sertiä, joista kaksi on muotovaliosertejä. Tähtäimessä on siis luonnollisesti vielä yksi serti virtuaalisen muotovalion arvoon, olkoon vaikka "vain" irtoSERT. Taso oli Milon luokassa korkea ja ori sijoittui lopulta kolmanneksi, saaden sen viimeisen tarvittavan irtoSERTin. Nyt voidaan anoa orille sille kuuluva VIR MVA -arvonimi. Hieno Milo!

Rate My Pony, 11.3.2023 ✎ omistaja
Milo kävi Rate My Ponyn ensiarvostelussa. Jo tapahtumapäivän aamuna ymmärsin, että saattaa tulla hieman hankalaa, sillä Milo näki kummituksia aivan kaikkialla. Hermoja raastavan lastauksen jälkeen pääsimme vihdoin tapahtumapaikalle ja pienen odottelun ja verryttelyn jälkeen arvioitavaksi. Rakennearvostelu meni ihan kohtalaisesti ja siitä Milo sai ihan hyvät pisteet. Sen jälkeen olikin vain alamäkeä - askellajien esittäminen ei onnistunut ollenkaan jännityksen takia, ja Milo sai ravista vain 24 pistettä. Ratsastuskokeesta ei tekisi mieli edes puhua, mutta kerrotaan nyt kuitenkin - kuuliaisuus 4 pistettä ja älykkyys 8 pistettä. Siis ei luoja. Tuomari selkeästi näki aivan pöntön ja yhteistyöhaluttoman poninketaleen, jolla ei paljoa päässä liiku. No en ihmettele, olihan se meno aika kamalan näköistä. Sentään nopeudesta ja ketteryydestä saatiin hyvät pisteet - ponin taidot niissä eivät varmasti jääneetkään kenellekään epäselviksi, kun Milo esitteli "hienoja" liikkeitä. Loppujen lopuksi pisteet riittivät kuitenkin kolmeen tähteen, joten ei minun (kai) tarvitse hävetä koko loppuelämää tätäkään spektaakkelia.

Ensimmäiset näyttelyt, 11.2.2023 ✎ omistaja
Milo kävi tänään elämänsä ensimmäisissä poninäyttelyissä! Matkasimme useamman ponin voimin Walesiin Llanwenarth Studin järjestämiin rotunäyttelyihin. Paikalla oli toinen toistaan upeampia welsh mountain -poneja, joten jännitystä oli ilmassa useammastakin syystä - miten ori käyttäytyy poni- ja ihmispaljoudessa, ja millaista menestystä näin isoissa kekkereissä tulee. Milon luokassa oli onneksi vain neljä osanottajaa, joten kehässä sai esiintyä suhteellisen rauhassa. Komea orimme palkittiinkin luokassa toisena ja se sai mukaansa kantakirjakelpoisuuden antavan sertin! Olemme todella ylpeitä pikku Milostamme. <3