Rhedyn Welsh

Rhedyn Hazy Moon

VH23-024-0003

  • "Hazy"
  • s. 07.01.2023 (10 v), Suomi

  • welsh mountain (sek. A), tamma
  • 113 cm, rautiaankimo ee/aa/Gg
  • koulupainotteinen, ko He B / re 70 cm

  • VIR MVA Ch
  • KTK-I

Luonne

Sievä kuin mikä, oikea pieni valkea satuponi, kuten nämä kimon pikkuwelshit tuppaavat olemaan. Ihan näppäräliikkeinenkin, mukavan pitkä, joustava askel, irtonainen lapojen liike, vahva takaosa, ryhtiä ja tasapainoa löytyi ihan luonnostaan. Varsin lennokas laukka. Ja sitten pää on aivan umpiluuta. Hazy ei kuule, ei näe eikä tee ellei itse halua. Joskus se tuntuu ihan kallistavan päätänsä kuin kysyäkseen "Mitäs meinasit asialle tehdä?" ajautuessamme johonkin perustavanlaatuiseen kiistaan asiasta tai toisesta. Aika usein tamma kieltäytyy tekemästä jotain arkisen yksinkertaista, kuten kävelemään kunnolla tarhaansa – mokoma on useamman kerran jäänyt portin kohdalle seisoskelemaan, etuosa tarhassa takamus tukevasti ulkopuolella.

Esiintymistä kimo kuitenkin rakastaa siinä määrin, ettei yleensä pistä kapuloita rattaisiin. Tamma tietää lastaamisen tarkoittavan matkustamista, matkustamisen liki poikkeuksetta kilpailu- tai näyttelyreissua, joten kotipihasta lähtö sujuu aina jouhevasti. Kisapäivän jälkeen Hazy saattaa todeta, ettei rampilla käveleminen oikeastaan huvita ollenkaan, loikkien sitten iloisesti rampin ohitse tai yksinkertaisesti hypäten siltä puolivälissä alas. Näyttelykehässä tamma seisoo aina ryhdikkäästi paikoillaan, esittää käynti- ja raviliikkeet yhtään himmailematta, selkeän tietoisena saamistaan katseista. Kotona kuvien ottaminen vaatii yleensä vallan toisen ponin Hazyn seistessä aivan miten sattuu ilman yritystäkään pitää ryhtiään tai jotensakin sievää ilmettä.
Ainakaan Hazyn kanssa ei ole tylsää jokaisen päivän ollessa rehellisen erilainen jo pikkutamman päähänpistojen vuoksi. Kaiken saa tehtyä, koskaan kimo ei ole jäänyt loimittamatta, tarhaamatta, kengittämättä tai niin edelleen, joskus asiat vain ottavat pidemmän tovin kuin muiden kanssa Hazyn ilmaistessa mieltään minulle tuntemattomaksi jääneistä syistä.

Jokainen ratsastuskertakin on omanlaisensa jännitysnäytelmä. Keksiikö Hazy tänään ravin olevan turha hapatus käynnin ja laukan välissä, jääkö suora peruutus vain haaveeksi vai onko paikalla kenties se uskomattoman motivoitunut, jokaisen pikkuseikankin ilolla täydelliseksi hiova superponi Hazy? Ken tietää! Tunnetilat sekä oikut ailahtelevat kuin teini-iän kuohuissa kouristelevalla nuorella, eikä kimoa auta kuin ymmärtää sekä ohjata lempeän päättäväisesti tekemään toivottuja asioita. Joskus pitkä, juuri ja juuri tuntumalla oleva ohja ratkaisee kaikki ongelmat, toisena päivänä Hazy viis veisaa moisesta. Herkkä niin kuuntelemaan apuja kuin jättämään ne huomiotta, mimmoinen päivä arvon ponilla sattuukaan olemaan.
Omalla, matalalla tasollaan Hazy tekee uskomattoman hienoja suorituksia – kunhan sillä on yleisöä tai valtakunnassa kaikki hyvin. Todella tasainen, teknisesti osaava poni, olkoonkin ettei se tekninen taituruus riitä kovin pitkälle kouluohjelmissa mitattuna. Kokoamiskykyä sekä liikettä tammalta löytyisi, joten tässä minulla on todella matalan tason todella vakuuttavasti kokoava ja lisäävä pikkuihme, joka ei kuitenkaan yhtään korkeammalla tasolla pärjäisi.
© Lissu T., kiitos!

Sukutaulu

i. Durian White Dust
wm, rtkm, 116 cm
VWY-AB
ii. Mydroilyn Fairydust
wm, rtkm, 118 cm
ie. Wolpje Tulip
wm, rtkm, 115 cm
e. Adwick Dolly
wm, rnkm, 112 cm
KTK-III
ei. Dravenchurch Musketeer
wm, rtkm, 118 cm
ee. Adwick Bessy
wm, rnkm, 113 cm

Jälkeläiset

o. Rhedyn Cerddor Lloer (* 5.2.2024, i. Tirion Minstrel)

Kilpailutulokset

Kouluratsastuskilpailut:
KRJ:n tasolla 3/2
KRJ:n ominaisuuspisteitä 1054.53 p.

KRJ-CUP 31.12.2023 Gestüt Helmwald, He C » 8/103

VWY-Cup:
15.02.2023 Glenwood Welsh Ponies: koulu, He C » 1/20
15.06.2023 Glenwood Welsh ponies: koulu, He C » 2/7
15.01.2024 Glenwood Welsh Ponies: koulu, He C » 3/20

Kantakirjaus 20.5.2023:
20 + 20 + 21 + 20 = 81 p. KTK-I

Champion myönnetty 6.6.2023
Virtuaalinen muotovalio myönnetty 1.4.2024
Rate My Pony: ★★★

Näyttelytulokset:
NJ 11.02.2023 Llanwenarth Stud: irtoSERT (pt. Jannica)
NJ 04.03.2023 Llanwenarth Stud: irtoSERT (pt. Lissu T.)
NJ 08.04.2023 Llanwenarth Stud: irtoSERT (pt. Lissu T.)
NJ 31.08.2023 Rhedyn Welsh: BIS4, MVA-SERT (pt. Jannica)
NJ 03.03.2024 Rhedyn Welsh: BIS2, MVA-SERT (pt. Gabi)