Glenwood Anrheg

KTK-III
Rotu, sukupuoli welshponi (sek. B), ori VH-tunnus VH17-022-0035
Syntymäaika, ikä 09.05.2017, 8v. 09.11.2017 Väri, genotyyppi rautiaankimo (ee Aa Gg)
Säkäkorkeus 132 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso esteratsastus, 100 cm (vt. 4) Kasvattaja Glenwood Welsh Ponies  

Arttu on varsinainen herrasmies, joka hurmaa luonteellaan ja yleisellä olemuksellaan paatuneimmankin hevosihmisen ponien puolelle. Tämä ori on se turvallinen vaihtoehto myös kokemattomammille hevosihmisille. Poni ei kuitenkaan ole erityisen seurallinen, joten ajoittain on vaikea sanoa onko sen käytös kuuliaisuutta vai yksinkertaisesti kiinnostuksen puutetta.

Artun voi antaa huoletta kenen tahansa hoidettavaksi ja ori onkin se varma valinta aloittelevien hevosihmisten hoidokiksi. Poni seisoo kuin tatti paikallaan hoitotoimenpiteiden ajan ja keskittyy huomiosta nauttimiseen. Kaviot nousevat pyynnöstä ja varustaminenkin sujuu ongelmitta, vaikka varustaja ei ihan tietäisikään mitä on tekemässä. Ori on myös helppo talutettava eikä sillä ole tapana ryntäillä minnekään. Tämä poni kulkisi tallin ja tarhan väliä ihmisen perässä vaikka ilman narua.

Ratsuna Arttu sopii myös aloittelijoille, sillä se on tasaisen rauhallinen eikä häiriinny epäselvistä avuista. Ori onkin osuva valinta myös talutusratsastukseen, sillä se voisi kiertää kenttää ympäri löntystelyvauhtia vaikka koko päivän. Artusta löytyy kuitenkin pinnan alta myös osaava ja reipas poni, joka täytyy vain osata kaivaa esille. Parhaan potentiaalinsa saavuttamista varten ori kaipaakin jo kokeneempaa ratsastajaa joka osaa vaatia, sillä poni menee mielellään siitä mistä aita on matalin. Kunhan työntekovaihde on lopulta saatu päälle, Artusta kuoriutuu hyvinkin reipas ja yritteliäs ratsu. Esteillä poni on tasainen suorittaja joka ottaa mieluummin varovasti kuin vauhdikkaasti, joten yleensä poni kaipaakin tasaista kannustusta vauhtiin koko radan ajan.

Muita hevosia kohtaan Arttu on yleensä tasaisen välinpitämätön, eikä ori jaksa höyrytä turhia edes tammoista. Ponille on oikeastaan ihan sama onko se yksin vai laumassa, sillä se tulee toimeen kaikenlaisissa tilanteissa. Laumassa ollessaan ori on yleensä se joka viettää aikaansa lauman reunoilla ja välttää osallistumista keskeisimpiin kahinoihin.
© TK

i. Moana's Anwar
wB rtkm 131cm
SCh-IH SCh-RD E-AR
ii. A.D. Dusty Quadrile
wB prt 132cm
KTK-II
iii. Tycroes Moon Dust
wB vkk 131cm
iie. Rosmel's Quadrile
wB rt 132cm
ie. Moana's Wilde Margareth
wB rnkm 130cm
KTK-I
iei. Bethesda Wilde Ollie
wB rnkm 134cm -- VSN Ch VWY-III VWY-C
iee. Wonastow Saltney Meaghan
wB tprn 129cm
e. Glenwood Zara
wB rtkm 130cm
ei. Ch Moniet Rhys Meyers
wB rtkm 129cm
KTK-II
eii. VIR MVA Ch Grenadier Weet
wB trt 134cm -- KTK-II
eie. VIR MVA Ch Enedewen GW
wm km 120cm -- KTK-II
ee. VIR MVA Ch Unwritten MW
wB km 130cm
KTK-III
eei. VIR MVA Ch Charlie Roy
wB rtkm 131cm -- KTK-II
eee. VIR MVA Ch Sandet Diamant SW
wB km 122cm -- KTK-II VWY-III

Arttu kilpailee vain porrastetuissa estekilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet oriin VH-profiilista.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 op
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00 op
ERJ: 0.00 op (vt. 0)

NJ 07.05.2018 Einfall: BIS16, MVA-SERT (pt. Welby)

Kantakirjattu 20.06.2018 (16 + 16 + 16 + 16 = 64p. KTK-III)