Cry Baby

Premier
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponiori 50% VH-tunnus VH15-029-0446
Syntymäaika, ikä 07.12.2014, 8v. 07.06.2015 Väri, genotyyppi punarautias (ee Aa)
Säkäkorkeus 148 cm Omistaja indy VRL-06701
Laji, koulutustaso kouluratsastus, Vaativa B (vt. 5) Kasvattaja Ms. J. Hopkins  

Cry Baby hankittiin meille oikeastaan jo aikoja sitten, mutta sitten se lähti leasingiin eräälle kouluratsastajatytölle Englantiin. Meillä ei olisi niihin aikoihin oikeastaan ollutkaan tilaa ja aikaa Bennille, niin näin jälkeenpäin ajateltuna päätös oli ihan hyvä, vaikka joskus ikävöinkin sen suloisia suklaasilmiä ja hyvää käytöstä. Välillä tuleekin mietittyä, että miksi en ole vain vaihtanut kaikkia poneja sellaisiin, jotka ovat yhtä helppoja kuin Benni.

Benni ei ole yhtään nimensä veroinen poni. Se on rauhallinen ja todella hiljainen – jos kuulet korvia viiltävää ponin kiljuntaa, voit olla 99 % tapauksista varma, että se ääntään jumppaileva palosireeni ei ole Benni. Jonkinlaista ujoutta orista kuitenkin löytyy, ja se tuntuu välillä mietiskelevän ja mittailevan asioita hieman pidempään kuin toiset ponit. Arka tai säikky Benni ei silti ole, se yleensä suhtautuu kylmän viileästi mm. erilaisiin rasahduksiin tai naapurin uuteen postilaatikkoon.

Erilaiset hoitotoimenpiteet on helppo suorittaa Bennin kanssa – ori näyttää pitävän niin harjailusta kuin pesemisestäkin. Varusteista poni ei välitä tuon taivaallista, vaan pupeltaa vaikka heinää samalla, kun satulaa laitetaan selkään. Ainostaan kuljetussuojat, erityisesti häntäsuoja, näyttävät aiheuttavan jonkinlaista nyrpeyttä Bennissä, mutta kukapa niistä nyt erityisemmin pitäisi. Taluttaessa Benni kävelee ripeästi, joten taluttajan on syytä pysyä vauhdissa mukana, sillä vauhdin hidastaminen on kovin tylsää Bennin mielestä.

Ratsuna Benni on luottavainen ja se mukautuu erilaisiin ratsastajiin kuin kameleontti. Ori on pehmeä kyljistään ja kuuntelee pienimmätkin pohjeavut. Suustaan se ei ole yhtä herkkä, mutta ei kuitenkaan mikään tonnin painoinen tavarajunakaan, eli ainakin allekirjoittaneelle juuri sopiva poni. Bennillä käytetään nykyään omenanmakuista nivelkuolainta, koska on huomattu, että se sopii sille parhaiten – lisäksi se välillä suorastaan haukkaa kuolaimet suuhunsa.

Mikäli olet aina etsinyt ponia, jonka kanssa olisi helppo lähteä kilpailuihin yksinkin, on Benni juuri sitä mitä tarvitset. Se käyttäytyy kilpailupaikalla yhtä herrasmiesmäisesti kuin kotonakin, eikä lastauksessa tai kuljetuksessakaan ole ongelmaa. Verryttelyssä ori saattaa vähän kuikuilla tammojen perään, mutta radalle päästyään se keskittyy täysillä ratsastajansa miellyttämiseen. .

i. Norris xx
xx mrn 161cm
ii. Charly Brown xx
xx mrn 160cm
ie. Snickerdoodle Blue xx
xx mkm 163cm
e. Highwards Thekla
nf rt 142cm
ei. Blackstone V
nf m 145cm
ee. Haystone Park Valeri
nf rtkm 140cm

Benni on jalostuskäytössä ratsuponijalostukseen sopiville tammoille. Ota yhteyttä sähköpostilla, mikäli astutus kiinnostaa!

Benni kilpailee vain porrastetuissa koulukilpailuissa. Reaaliaikaisen pistetilanteen näet oriin VH-profiilista.

Kuuliaisuus ja luonne: 1109.08 op
Tahti ja irtonaisuus: 1338.42 op
KRJ: 2447.5 op (vt. 6)
Status: kilpailueläkkeellä