Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys

Tervetuloa!

Rotuyhdistyksiä on virtuaalimaailmassa monia, ja kaikkien muiden tavoin on Ratsuponiyhdistyskin perustettu tuomaan kasvattajia yhteen ja tarjoamaan ratsuponeista kiinnostuneille loistavan mahdollisuuden tutustua rotuun. Sivuiltamme löydät muun muassa tietoa ratsuponista rotuna, listan aktiivisista kasvattajista sekä tietysti erilaista toimintaa ratsuponeille. Näiden lisäksi toimii Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys käsi kädessä Virtuaalisen Ratsuponilaatuarvostelun* kanssa.

Yhdistyksen yksi tärkeimmistä päämääristä on lisätä ihmisten tietoisuutta ratsuponeista, ja ennen kaikkea erottaa polveutumissäännöistä kertomalla ratsuponit ja poniristeytykset selkeästi toisistaan. Tarkempiin ratsuponien polveutumissääntöihin ja jalostamiseen voit tutustua ratsuponi rotuna -linkin takaa, josta löydät kaikki ratsuponijalostukseen sallitut rodut ja ratsuponien "virallisen" rotumäritelmän. Myös Virtuaaliwikistä löytyy erinomainen artikkeli ratsuponeista.

Järjestämämme toiminta koostuu mm. sekä jaosten alaisista että villeistä kilpailuista, näyttelyistä sekä erilaisista kasvattajapäivistä ja riehoista. Tietysti tehdessämme yhteistyötä myös Ratsuponilaatuarvostelun kanssa kuuluu yhdistyksen toimintaan myös laatuarvostelujen järjestäminen yhdessä Virtuaalisen Ratsuponilaatuarvostelun kanssa.

Vuosien aikana yhdistyksen ylläpitäjät ovat vaihtuneet useampaan otteeseen. Ensimmäinen Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys perustettiin vuonna 2003, minkä jälkeen yhdistystä ovat ylläpitäneet muun muassa Ada C., Maria S., Matyno, K.J, Daivive, lumienkuli ja Kirsiina S. Välissä yhdistyksen nimenä on myös toiminut Virtuaaliset ratsuponit, mutta vaihdettiin takaisin Virtuaaliseen Ratsuponiyhdistykseen melko nopeasti. Tällä hetkellä yhdistystä ylläpitää indy.

Palautetta ja parannusehdotuksia yhdistyksen ja sen toiminnan suhteen otetaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen virtuaalinenratsuponiyhdistys@gmail.com.

Yhteystiedot
Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys
ylläpitäjinä indy & alaera / virtuaalinenratsuponiyhdistys@gmail.com

Päivityksiä

30.09.2019 Brittiläisen ratsuponin ohjeita päivitetty: kaikki värit sallittu ja maksimisäkäkorkeus 158 cm, lisätty toiminta-sivulle lista polveutumistarkastajista.

24.02.2019 Ruotsalaisen ratsuponin ohjeita hieman päivitetty (värirajoitus pois, myös DRP, BRP ja NPA sallittu).

31.01.2019 DRP:n ryhmä III on päivitetty ja mukaan saatu lisää rotuja.

06.06.2018 DRP:n ohjeita hieman viilattu.

12.04.2018 Sivuille lisätty amerikkalaisen ratsuponin jalostusohjeet.

26.03.2018 Sivuille lisätty itävaltalaisen ratsuponin jalostusohjeet.

31.01.2018 BRP:n ohjeet päivitetty (lisätty 2 rotua), uutena listalla irlantilainen ratsuponi.

16.01.2018 Eestiläisen ratsuponin jalostusohjeet tarkennettu.

13.01.2018 Ranskalaisen ja kanadalaisen ratsuponin jalostusohjeet päivitetty.

30.12.2017 Uusi ylläpito ja ulkoasu, NPA palautettu rotulistalle tarkennetuiden jalostusohjeiden kera, ERP lisätty uutena rotulistalle.

16.02.2017 NPA poistuu rotulistalta, eikä niitä enää tarkasteta ratsuponeina.

06.01.2017 Julkaisuun Virtuaalisen ratsuponilaatuarvostelun siirtyminen VRPY:n alle.

07.06.2015 Jalostusohjeista löytyy nykyään myös norjalainen ratsuponi (NSP).

08.11.2014 Suomalainen ratsuponi on sallitaan nykyään saksalaisen ratsuponin jalostuksessa harrastajien toiveesta! Myös tapahtumakalenteri julkaistiin.

02.11.2014 Ylläpidon puikkoihin astui Kirsiina S. ja lumienkuli, ulkoasu vaihtui ja pieniä muutoksia tulossa myöhemmin.

04.03.2012 Yhdistys koki jälleen ulkoasunmuutoksen, jotta yhteneväisyys Virtuaalisen ratsuponilaatuarvostelun kanssa kävisi helpommin ilmi. Lisäksi ulkomaisten ratsuponityyppien uudistus on päässyt päätökseen; päivitetyt tiedot löytyvät "ratsuponi rotuna" linkin takaa!

18.11.2011 Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys on nyt uudessa osoitteessa uusilla sivuilla! Muodonmuutoksen sai kokea ulkomuodon lisäksi muutamat tekstit, joiden mukana muun muassa ratsuponien oma rekisteri lakkautettiin.

11.11.2011 Yhdistyksen ylläpitäjä vaihtui! Sivuja aletaan rakentamaan uuteen osoitteeseen.

© VRPY 2003 - 2019       Taustakuva © Subtle Patterns