Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys

Tervetuloa!

Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys (VRPY) on yksi monista virtuaalisista rotuyhdistyksistä. Muiden yhdistyksien tavoin yhdistys on perustettu ensisijaisesti tuomaan kasvattajia yhteen ja tarjoamaan ratsuponeista kiinnostuneille loistavan mahdollisuuden tutustua rotuun. Sivuiltamme löydät muun muassa tietoa ratsuponista rotuna, listan aktiivisista kasvattajista sekä tietoa yhdistyksen alaisesta ratsuponeille suunnatusta toiminnasta. Näiden lisäksi Virtuaalisen Ratsuponiyhdistyksen alla on aiemmin toiminut Virtuaalinen Ratsuponilaatuarvostelu eli RPL, mutta toistaiseksi laatuarvostelu ei ole toiminnassa.

Yksi yhdistyksen tärkeimmistä päämääristä on lisätä ihmisten tietoisuutta ratsuponeista ja ennen kaikkea erottaa ratsuponit ja poniristeytykset selkeästi toisistaan. Tämä tapahtuu selkeiden polveutumissääntöjen avulla. Tarkempiin polveutumissääntöihin ja jalostamiseen voit tutustua ratsuponi rotuna -linkin takaa, josta löydät kaikki ratsuponijalostukseen sallitut rodut ja ratsuponien rotumääritelmän. Myös Virtuaaliwikistä löytyy erinomainen artikkeli ratsuponeista.

Järjestämämme pienimuotoinen toiminta koostuu jäsenien mielenkiinnon mukaan esimerkiksi sekä jaosten alaisista että villeistä kilpailuista, näyttelyistä, erilaisista kasvattajapäivistä ja riehoista sekä valmennuksista. Voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä yhdistyksen ylläpitoon, jos olet kiinnostunut järjestämään yhdistyksen alaista toimintaa.

Vuosien aikana yhdistyksen ylläpitäjät ovat vaihtuneet useampaan otteeseen. Ensimmäinen Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys perustettiin vuonna 2003, minkä jälkeen yhdistystä ovat ylläpitäneet muun muassa Ada C., Maria S., Matyno, K.J, Daivive, lumienkuli ja Kirsiina S. ja alaera. Välissä yhdistyksen nimenä on myös toiminut Virtuaaliset ratsuponit, mutta nimi vaihdettiin takaisin Virtuaaliseen Ratsuponiyhdistykseen melko nopeasti. Tällä hetkellä yhdistystä ylläpitävät indy ja Ronya.

Palautetta ja parannusehdotuksia yhdistyksen ja sen toiminnan suhteen otetaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen virtuaalinenratsuponiyhdistys@gmail.com.

Yhteystiedot
Virtuaalinen Ratsuponiyhdistys
ylläpitäjinä indy & Ronya / virtuaalinenratsuponiyhdistys@gmail.com

Päivityksiä

19.06.2023 Lisätty sivuille belgialaisen ratsuponin ohjeet.

23.05.2022 Ranskalaisen ratsuponin ohjeet päivitetty.

14.01.2022 Ruotsalaisen ratsuponin ohjeisiin päivitetty ulkomaiset ratsuponit.

09.12.2021 Yhditys on palautettu uuden Virtuaalisen Ratsastajainliiton alle. Yhdityksen toisena ylläpitäjänä aloittaa Ronya.

Voit lukea lisää vanhoja päivityksiä täältä.

© VRPY 2003 - 2022       Taustakuva © Subtle Patterns